Acne

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Acne

Acne is een ontsteking van de talgklieren en kan ontstaan door hormonale schommelingen, erfelijkheid, stress en eetgewoontes. Bijna iedereen krijgt in de puberteit wel met acne te maken. De mate waarin men er last van kan krijgen verschilt per persoon. Waar de één slechts last heeft van een paar puistjes kan het bij een ander zich ontpoppen tot een ware huidaandoening, wat psychische problemen kan geven. Het kan voorkomen dat je na de puberteit nog steeds kampt met acne of dat je het pas op latere leeftijd krijgt

Het is altijd belangrijk om je huid goed te verzorgen, maar vooral wanneer je last hebt van acne. VerbeterMijnHuid heeft diverse producten in het assortiment die kunnen bijdragen aan een vermindering van de acne en verbetering van de huid.

Bepaalde factoren bevorderen acne

Een onzuivere huid ontstaat wanneer de huid teveel talg afscheid waardoor het zich gaat ophopen  en talgklieren verstopt raken. Hierdoor ontstaan mee-eters. Naast hormonale schommelingen zoals menstruatie, puberteit en zwangerschap kan acne ook ontstaan door het gebruik van medicijnen of cosmetica.

Door make-up te gebruiken kunnen de talgklieren verstopt raken als je huid gevoelig is voor acne is het belangrijk om dit zo min mogelijk te gebruiken. Wil je liever niet de deur uit zonder cosmetica? Gebruik dan make-up op waterbasis, hier zitten geen stoffen in die acne kunnen stimuleren.

Verzorgingsritueel tegen acne

Als je last heb van acne dien je je huid dagelijks goed te reinigen met een antibacteriële reinigingsgel. Gebruik twee keer per week een milde scrub en na de tijd een gezichtsmasker die een uitdrogend effect heeft op de huid zoals de Medex Roxsalic Mask, bijvoorbeeld. Breng een dunne laag  op een droge huid aan en laat het minimaal 15 minuten inwerken, na de tijd afspoelen met lauw water. Geniet van een schone en stralende huid met de juiste producten tegen acne.

Het is heel verleidelijk om een puistje uit te knijpen of kapot te krabben zodat er geen witte kopjes meer zichtbaar zijn. Maar hierdoor kunnen er na de tijd littekens ontstaan en meerdere ontstekingen komen.

Huidverzorging door een specialist

Heb je veel last van acne dan is het zeker niet verkeerd om maandelijks een bezoekje te brengen aan de schoonheidsspecialiste. Je kunt mee-eters laten verwijderen, een chemische peeling of een dieptereiniging voor de huid nemen. De huid wordt grondig gezuiverd, zorgt ervoor dat acne gekalmeerd wordt en dat je een schonere en gladdere huid krijgt.