Anti-Ageing/ -Veroudering

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Anti-ageing of huidveroudering

Anti-ageing of huidveroudering begint al rond je twintigste. Wat er tussen je twintigste en dertigste ‘gebeurt’ met je huid, zie je terug op latere leeftijd. Aan rimpels, maar ook aan vlekjes en een slappe en dunne huid. Het is dus niet zo dat je huid pas vanaf je veertigste veroudert. Het wordt dan pas echt zichtbaar. En dan is het te laat! Je kunt smeren wat je wilt, maar de veroudering is al toegeslagen.

Celdeling loopt trager
Naarmate de huid ouder wordt, verloopt de celdeling trager. De oudere huid doet er tweemaal zo lang over om een cel aan het huidoppervlak te vervangen als de jongere huid. Daardoor kan de huid dof en vaal ogen.

Anti-ageing of huidveroudering is een proces van veroudering en verslapping van de huid. Dit wordt veroorzaakt door de volgende processen:

De opperhuid (epidermis) wordt steeds dunner.
De lederhuid (dermis) verandert:
– vermindering van aantal bloedvaten in de huid;
– vermindering van bindweefsel (collageen) en elastinevezels;
– vermindering van het aantal talgklieren en de afname van de functie van de talgklieren.

Door vermindering en verbrokkeling van de elastinevezels verliest de huid zijn elasticiteit. De verouderende huid krijgt dan rimpels. De vermindering en afname van de werking van de talgklieren veroorzaakt een droge huid.

Snellere veroudering
Roken en zonlicht brengen behalve de gevaren voor huidkanker ook snellere veroudering van de huid met zich mee. UV-straling in het zonlicht schaadt het bindweefsel en de elastinevezels.

Veelvuldige blootstelling aan zonlicht geeft snellere afbraak van elastine in de huid. Dit brengt eerdere en meer uitgebreide rimpelvorming met zich mee. Een andere oorzaak van snellere huidveroudering is roken. Door roken kan elastine en bindweefsel worden afgebroken en eerder rimpelvorming ontstaan. Onze hannah remodelling creme is ons meest populaire product, maar zal niet wel doen indien de eerder genoemde factoren nog actief zijn.

Verouderingsproces vertragen
Wees voorzichtig met blootstelling aan de zon. Gebruik goede zonnebrandcrèmes en beschermende kleding in de zomer.
Verzorg de huid goed met beschermende crèmes.
Drink veel water (minimal 1,5 liter per dag).
Eet gezond (veel groente voor de antioxidanten).
Vermijd stress (en zorgrimpels).
Rook niet.

Behandeling
Veroudering is een natuurlijk proces en kan niet worden gestopt. De effecten van huidveroudering kunnen minder zichtbaar worden gemaakt door de uiterlijke kenmerken van huidveroudering aan te pakken door:
Camouflage met make-up.
Peeling van de huid.
Cosmetische chirurgie (bijvoorbeeld facelift, ooglift).
Laserbehandeling (CO2 laser, pulsed dye laser).