Borsten

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Borsten
Wist je dat de borsten en het decolleté de meest vergeten onderdelen van je lichaam zijn wat de dagelijkse verzorging en bescherming betreft? Daarom is het tijd voor actie!
De huid rondom je hals is van nature extra dun en kan dus wel wat bescherming en verzorging gebruiken. Ze heeft bijvoorbeeld extra behoefte aan vocht en hydrateren is dus van groot belang. Ook door zo veel mogelijk op je rug te slapen, kun je je borsten ontzien. Daardoor blijven ze steviger en kun je een rimpelige boezem enigszins voorkomen. Net als ons gezicht en lichaam wordt ons decolleté ook veelvuldig aan zonlicht blootgesteld, zelfs in de winter. Daarom is bescherming noodzakelijk.

Crèmes voor de borsten
De huid en het bindweefsel vormen de natuurlijke ondersteuning van de borsten. Het is belangrijk dat die zo lang mogelijk stevig en elastisch blijven. Om te voorkomen dat je borsten het voortijdig van de zwaartekracht verliezen, kun je ze het beste dagelijks insmeren met een crème. Je brengt ‘m na een douche of bad met ronddraaiende bewegingen aan op de borsten, het bovenste deel van de borstkas, de halslijn, het begin van de schouders en de binnenkant van de bovenarmen.
Om te zorgen dat de crème beter intrekt en de ingrediënten hun werk kunnen doen, scrub je de dode huidcellen heel voorzichtig één keer in de week weg met een zachte gezichtsscrub.

Bescherming
Ga je de (winter)zon in? Ook in de winter kan de zon, ondanks de kou, behoorlijk schijnen tijdens je winterse wandeling. Bescherm je decolleté met een hoge zonnefactor, ook in de winter. De zon brengt immers de meeste schade aan het decolleté.

Oefeningen
Crèmes zorgen voor de hydratatie, maar je kunt je decolleté en borsten ook mooier maken door ze te trainen. Baantjes zwemmen helpt al, maar thuis kun je ook een kleine oefening doen. Druk bijvoorbeeld beide handpalmen tegen elkaar totdat je je borstspieren voelt. Houd deze spanning een paar seconden vast en herhaal dit een paar keer. Push-ups zijn super voor je borsten. Vind je gewone push-ups te zwaar? Doe ze dan op je knieën met je voeten in de lucht.