Bovenlip

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

De bovenlip
Rimpels op je bovenlip zijn van die ontsierende verticale liplijntjes boven je mond. Ik hoop dat ik er nooit (of toch weinig) last van krijg, want deze rimpeltjes laten je er meteen een stuk ouder uitzien…

Wat kan je doen om deze rimpeltjes op je bovenlip te voorkomen? En wat kan je doen om ze te verminderen als je ze al hebt?
Als je veel expressie in je gezicht hebt en je gezicht is beweeglijk, dan is de kans dat je eerder rimpels krijgt groter. De eerste rimpels ontstaan dan ook waar je je gezicht het meest beweegt en waar de huid dun is, rond je ogen en rond de mond en op het voorhoofd.

Waardoor krijg je rimpels boven je lip?
Als je ouder wordt neemt het collageen af, je huid wordt dunner, minder soepel en minder elastisch. Daarnaast worden ook je spieren slapper. Als je bovenlip minder ‘gevuld’ is doordat de spiermassa afneemt en je huid dunner wordt en minder elastisch, kun je je waarschijnlijk voorstellen dat er rimpels ontstaan?

Bij mensen met een donkere of olijfkleurige huid is de huid vaak dikker en zij maken daardoor minder kans op rimpels.

Als je om wat voor reden dan ook je lippen regelmatig tuit dan is de kans dat je liplijntjes of rimpels op je bovenlip ontwikkelt erg groot.

Denk daarbij aan drinken uit een flesje, drinken met een rietje of sommige mensen tuiten hun lippen ook gedachtenloos als je nadenken. En de belangrijkste oorzaak van dit soort rimpels is natuurlijk roken. Door roken veroudert de huid al sneller omdat roken de bloedvaten vernauwt waardoor de huid minder doorbloed is. En als je ook nog regelmatig met getuite lippen aan een sigaret trekt, dan is het wachten op de eerste rimpels.

Kan je rimpels op je bovenlip voorkomen?
Helemaal voorkomen is niet te beloven. Maar je kan ze wel zo lang mogelijk uitstellen en de rimpels ook verminderen door je spiermassa te trainen.