Decolleté

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Een mooi decolleté zonder rimpels
Vrouwen vergeten vaak hun borsten te verzorgen en dat is zonde. Een mooi decolleté kan immers een vrouw haar grootste fysieke trots zijn. En dan hebben we het over gezonde borsten onder een goed verzorgde huid die zo min mogelijk getekend wordt door rimpels.
Samen met het gezicht, de hals en de handen is het decolleté één van de lichaamsdelen die het snelst veroudert. Dat komt doordat deze lichaamsdelen het meest worden blootgesteld aan zonlicht. Door die huidveroudering krijgen vrouwen op een bepaalde leeftijd decolletérimpels. De één krijgt er wat meer last van, dan de ander. Dit heeft te maken met genen en huidskleur: een lichtere huid is gevoeliger voor huidveroudering. Maar ook blootstelling aan zonlicht, de bh keuze, voeding en verzorging zijn allemaal factoren die invloed kunnen hebben op het uiterlijk van de boezem.

Het gevaar van UV-stralen & roken
Het is algemeen bekend dat een te grote en lange blootstelling aan de zon slecht is voor de huid. Dit geldt dus ook voor je decolleté. In de zomer is het daarom belangrijk om ook de boezem altijd goed in te smeren met een zonnebrandcrème. Vrouwen met een zeer lichte huid doen er goed aan om de boezem zelfs te helemaal te bedekken met kleding. Hoe lichter de huid, hoe kwetsbaarder deze is en hoe eerder deze rimpels gaat vertonen.
Ook roken heeft een negatieve invloed op de huid. Stoffen in tabaksrook breken bindweefsel in de huid af, waardoor deze zijn elasticiteit verliest. Hierdoor ontstaan in de huid van rokers veel sneller lijnen en plooien dan in de huid van niet-rokers, óók bij het decolleté. Stoppen met roken is de beste anti-rimpeltip die er is.

Voeding en verzorging voor een mooi decolleté
De basis van een gezonde huid is natuurlijk goede voeding. Eet zoveel mogelijk groente, fruit en vezels en vermijd suikers, vetten, alcohol en sigaretten. Drink ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag. Door veel te drinken blijft de huid van binnenuit gehydrateerd, waardoor deze elastisch blijft. Maar ook hydrateren van buitenaf is een must. Naast goede voeding is het namelijk ook belangrijk om de huid in te smeren met een verzorgende crème. Er bestaan verschillende crèmes speciaal voor het decolleté.
De huid van je borsten is te vergelijken met de huid van je gezicht. Net als met de huid van je gezicht, doe je er dan ook goed aan om je decolleté eens per week te verlossen van dode huidcellen, door te scrubben. Hierdoor blijft je decolleté mooi glad en zacht.

Borstspieren trainen voor een mooi decolleté
Vrouwen zouden net als mannen ook hun borstspieren moeten trainen. Want geloof het of niet, ook vrouwen kunnen hun borsten verstevigen door middel van oefeningen. Goede work-outs zijn opdrukken en bankdrukken.
Ook is er een wat vrouwvriendelijkere oefening die je thuis makkelijk kunt doen zonder attributen. Deze gaat als volgt: ga staan of zitten en plaats je handpalmen tegen elkaar aan. Breng vervolgens je ellebogen ter hoogte van je schouders en druk dan je handpalmen tegen elkaar aan. Door dit enkele minuten per dag te doen, verstevig je je borstspieren.

De juiste Beha
Het dragen van een goed passende beha is belangrijk. Draag je een te grote of kleine beha dan worden je borsten mogelijk niet goed ondersteund of afgekneld. Veel vrouwen dragen al jaren dezelfde soort en maat beha. Maar de omvang van borsten verandert regelmatig onder invloed van hormonen, overgang of zwangerschap. Dus laat eens in de zoveel tijd je borsten weer even opmeten voor een accurate beha-maat. Advies in een lingeriewinkel is altijd gratis. Daarnaast is het ook goed om te weten dat push-up beha’s, hoe sexy ze ook zijn, zorgen voor rimpels. Dit komt doordat zo’n beha de borsten de hele tijd tegen elkaar aandrukt. Hierdoor ontstaat tussen de borsten een gleuf die uiteindelijk bijdraagt aan rimpelvorming.

Decolleté rimpels laten verwijderen
Als je al rimpels in je decolleté hebt, kun je ze laten verwijderen bij een cosmetisch arts. Dit kan bijvoorbeeld door middel van fillers (hyaluronzuur-injecties), maar ook met een laserbehandeling. Een laserbehandeling is in veel gevallen de duurste, maar wel de meest effectieve behandeling tegen decolleté rimpels.

Tot slot
Door bovenstaande adviezen toe te passen kun je je boezem zo lang mogelijk mooi en gezond houden. Maar onthoud dat huidveroudering een natuurlijk gevolg is van het ouder worden, dat niet geheel valt te voorkomen. Iedere vrouw zal dus op een zekere dag decolleté rimpels krijgen. Het enige waar je controle over hebt is hoe snel dat gebeurt en in welke mate.