Gezicht

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Gezichtsverzorging
Gezichtsverzorging: reinigen van het gezicht, een vochtinbrengende crème, een gezichtsmasker op zijn tijd… Om de huid van je gezicht gezond en in optimale conditie te houden, is een goede verzorging van groot belang. Denk hierbij aan het reinigen van het gezicht, het kiezen van de juiste crème, op zijn tijd scrubben en jezelf verwennen met een gezichtsmasker. Je huid zal je dankbaar zijn!

Reinigen van het gezicht
Het is van belang je gezicht te reinigen omdat een schone huid dé basis vormt van een mooie en gezonde huid. Een schone huid ziet er niet alleen frisser uit, maar kan ook beter ademen en de voedingsstoffen uit de crèmes die je misschien gebruikt beter opnemen. Bovendien verwijder je door je gezicht regelmatig te reinigen meteen de dode huidcellen waardoor je gezicht er stralend uit ziet!

Wanneer reinig je je gezicht?
Het is het beste om je gezicht twee keer per dag te reinigen. s’Morgens verwijder je de transpiratie van de afgelopen nacht en de afvalstoffen die je huid s’nachts geproduceerd heeft. s’Avonds verwijder je de schadelijke invloeden die overdag op je huid in gewerkt hebben, zoals sigarettenrook, uitlaatgassen. Bovendien verwijder je je make-up.

Waarmee reinig je je gezicht?
Er zijn diverse reinigingsproducten voor gezichtsverzorging op de markt. Melk, tonics, reinigingscrème, wasgels… Welk product bij jou past is onder meer afhankelijk van je huidtype, je smaak, de hoeveelheid tijd die je er voor over hebt en niet te vergeten, je budget.

Water en zeep
Wanneer je kiest voor een speciale gezichtszeep, let er dan op dat deze geen alkalische stoffen bevat. Deze drogen je huid namelijk uit. Wanneer je je gezicht met water en zeep wast maak je eerst je gezicht nat met lauwwarm water, masseer je de zeep over je gezicht en spoel je je huid af met veel water.

Melk en tonic
Melk en tonics zijn in verschillende versies verkrijgbaar. Let wederom goed op dat je voor je gezichtsverzorging een product koopt dat bij je huidtype past. Het beste kan je producten met alcohol vermijden, deze drogen je huid uit. Breng eerst de melk aan op een watje en wrijf daarmee over je gezicht. Op het watje komen de restjes make-up en vuil terecht, op je huid blijft een vettig laagje achter, welke je met de tonic weg kan halen voor een fris gevoel.

Reinigingsgel
Reinigingsgel is uitermate geschikt voor mensen met een wat vettere huid. Een dergelijke reinigingsgel breng je op je natte gezicht aan, waarna het gaat schuimen en je je gezicht ermee kan masseren. De reinigingsgel bevat synthetische stoffen die je gezicht voorzichtig reinigen. Ideaal voor de vette, gevoelige huid. Bovendien absorberen veel reinigingsgel het overtollige talg zodat de huid minder glimt en je minder snel last van acné krijgt.

Reinigingscrème
Wanneer je een droge of gevoelige huid hebt is je gezicht reinigen met een reinigingscrème heerlijk. De voedende en vochtvasthoudende bestanddelen van de crème zorgen ervoor dat je gezicht na het reinigen zacht en niet trekkerig aanvoelt. Maak je gezicht nat en masseer de crème met je vingers in je gezicht. Spoel je gezicht vervolgens met veel lauwwarm water af.

Kies de juiste crème
Overdag is het verstandig je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van buitenaf, zoals centrale verwarming, zon en koude wind. Breng daarom nadat je je gezicht grondig gereinigd hebt een vochtinbrengende dagcrème aan op je gezicht die past bij je huidtype. Een dagcrème met UVfilter als gezichtsverzorging is ideaal omdat je op die manier ook meteen tegen de zon beschermd bent.

s’Nachts is een goede nachtcrème aan te raden, om je huid de kans te geven zich met behulp van de verzorgende en voedende ingrediënten te herstellen van overdag. s’Nachts vernieuwt je huid zich bovendien, een dagcrème kan dit proces ondersteunen.

De meeste crèmes bevatten tegenwoordig vitamine A en vitamine E. Vitamine A helpt het voorkomen van rimpels. Vitamine E beschermt de huid door vrije radicalen en schadelijke stoffen op te ruimen.

Scrubben
Door je huid te scrubben verwijder je het bovenste laagje van je huid en daarmee oudere huidcellen. Onder de bovenste laag van de huid liggen de jongere huidcellen die tevoorschijn komen door de scrub. Deze jongere huidcellen voelen veel zachter aan, waardoor je een heerlijk zacht velletje krijgt.

Maak je gezicht nat en masseer de scrubcrème zachtjes over je huid. Spoel je huid vervolgens goed af. Wanneer je een droge of normale huid hebt is één keer in de 10 dagen genoeg. Een vettere huid mag je best 1 à 2 keer per week scrubben.

Gezichtsmasker
Om de huid van je gezicht extra te verwennen kan je af en toe een gezichtsmaskertje aanbrengen. Voor het beste resultaat neem je eerst een ontspannend stoombad waardoor de poriën van je huid al deels gereinigd worden en open gaan staan. Hierdoor kan je huid de voedende bestanddelen uit het masker optimaal opnemen.

Er zijn diverse typen gezichts masker te koop. Modder- en kleimaskers zijn bij uitstek geschikt voor de vette huid dankzij de diepreinigende werking. Heb je een droge huid, kan je het beste kiezen voor een vochtregulerend masker. Wanneer je een gevoelige huid hebt is een verzachtend masker fijn.