Botox - alternatief

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Botox – alternatief

Op een bepaalde leeftijd krijgt iedereen te maken met rimpels, en plooien. Sommige mensen vinden dit zo erg dat ze er iets aan laten doen. De meest voorkomende behandelingen die dan worden toegepast zijn met injectables. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er ook andere behandelingen zijn om tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Een botox – alternatief.

Wat zijn injectables?
Injectables zijn vloeistoffen die met een dun naaldje onder de huid worden geïnjecteerd. Die vloeistoffen zorgen ervoor dat tekenen van huidveroudering in het gezicht, zoals rimpels en plooien, verdwijnen. Dit zorgt voor een strakker gezicht en een jongere uitstraling.

Botox is een spierverslapper en fillers zijn vulmiddelen. Fillers vullen bepaalde rimpels op, zoals de slappe huid rondom de ogen. Botox trekt de rimpels juist glad door de spieren eronder te verslappen. Lees op deze pagina meer over het verschil tussen Botox en fillers.

Door de ontwikkelingen op beautygebied, reiken de behandelingen voor een strakkere huid nu veel verder dan alleen injectables. Rimpels en plooien kunnen ook worden tegen gegaan met andere behandelingen, zoals Mesotherapie. Een prima botox – alternatief.

Mesotherapie is een behandeling waarbij vlak onder de huid actieve stoffen worden gespoten. Die stoffen zijn een combinatie van hyaluronzuur, vitamines, minerale zouten, coënzymen en nucleïnezuren. Deze stoffen stimuleren de huid zich te vernieuwen en verjongen. De behandeling gaat door middel van een injectiepistool met een naaldje. In principe voelt men er weinig van, maar een verdoving met een crème is mogelijk.

Mesotherapie wordt vooral gebruikt voor het gezicht, de hals, buik, benen en dijen. Mesotherapie helpt bij cellulitis, plaatselijke vetophopingen, fijne rimpels en een droge of ruwe huid. Ook kan mesotherapie ingezet worden om hoofdhaar groei te bevorderen. Het wordt daarmee door sommigen ook gezien als een (minder werkzaam) alternatief voor haartransplantatie.

Het voordeel van Mesotherapie is dat het de stofwisseling, hydratatie en structuur van de huid verbetert. Het zorgt er dus echt voor dat de huid daadwerkelijk gezonder wordt.