Bruiningsversneller

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Eigenschap
Huid en zon
Productvorm
Prijs
Sorteren op:

Bruiningsversneller

Een bruiningsversneller bevat stoffen uit citroenen en andere vruchten die de vorming van melanine bevorderen. Melanine is de bruinende stof in de huid die normaal gesproken onder invloed van de zon of de zonnebank wordt gevormd.

Zonnebankcrème van een A merk
Verder bevatten deze producten meestal bronzers. Bronzers zijn kleurende stoffen. Dit kunnen allerlei soorten zijn op basis van o.a. koffie, caramel of walnootextracten. Het kleurende effect treedt na een dag of twee op. De stoffen zijn zoals te verwachten te herkennen aan de bruine kleur.

Een verder veelgebruikt ingrediënt is DHA. Het is een natuurlijk product uit suiker dat een bruine kleur vormt onder invloed van temperatuur. Net als bij de koekjes en de caramel. Dit kleurende effect vindt plaats in de bovenste dode huidcellen en daarom is het effect ook na 5 tot 9 dagen verdwenen. Het product doet niets voor uw eigen pigmentvorming.

Een belangrijke werking van de producten is de hydraterende werking. Uw huid verliest vocht tijdens het zonnen en de crème kan deze uitdroging voorkomen. Een goed gehydrateerde huid kan het bruiningsresultaat bevorderen. Een erg droge huid blokkeert en reflecteert het licht voor een deel. Daarnaast worden nog andere verzorgende ingrediënten gebruikt en vaak Vitamine E tegen huidveroudering.