Daggebruik

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Daggebruik

Allerlei reclames schreeuwen ons toe dat we voor daggebruik een dagcrème moeten gebruiken wanneer we onze mooie huid willen behouden. Niet verwonderlijk, de dag creme kan ons namelijk helpen ons gezicht gezond en vrij van rimpels te houden. Er zijn diverse dagcrémes, waaronder een dagcreme vette huid, en een dagcreme voor de acne huid. Een dagcrème, waarom zou je die nu nodig hebben? Miljoenen jaren geleden hadden mensen toch ook een goede huid, zonder allerlei smeersels? Schijn bedriegd! Onder andere de oude Egyptenaren maakten allerlei kruiden- en plantenmengsels welke zij op hun huid aanbrachten vanwege de zogenaamde helende werking en huid verzorging hiervan. Ook nu smeren honderduizenden mensen per dag een crème op hun huid. Een dagcrème is een echt beauty product.

Hoe werkt een dagcrème?
Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren die onze huid schade toe kunnen brengen. Denk hierbij onder andere aan de zon, hitte, wind, kou en milieuvervuiling. Al deze factoren werken in op onze huid en laten zo hun sporen achter. Voor daggebruik beschermt een goede dagcrème onze huid tegen deze dagelijkse bedreigende factoren. Het kan bovendien helpen bij huidverjonging.

Hydratatie
Een dagcrème bevordert de groei van nieuwe huidcellen. Daarnaast helpt het om het vochtgehalte van de huid op peil te houden. Veel rimpels worden namelijk veroorzaakt door een gebrek aan vocht in de huid. De dagcrème voegt vocht toe waardoor de balans in de huid weer wordt herstelt.

Bescherming tegen UV-stralen
UV-stralen zijn veroorzakers van het verouderen van de huid. De straling zorgt samen met milieuverontreiniging voor radicalen. De enzymen die hieruit voort komen zijn schadelijk voor onze huidcellen. Je kunt je huid beschermen door een crème met een UVfilter te gebruiken. Wanneer een crème een UVfilter heeft staat dit op de verpakking aangegeven.

Welke soorten zijn er?
Zoveel huidtypen, zoveel crèmes. Wat voor de ene huid een prima crème is, is voor de andere huid helemaal niet nuttig en veroorzaakt soms slechts enkel een glimmend gezicht. Welke crème moet je voor welk huidtype gebruiken?

Normale huid
De normale huid heeft een zachte, zijdeachtige structuur en is niet bijzonder vet of droog. Ook dit huidtype heeft een geschikte dagcrème nodig. Mensen met een normale huid krijgen over het algemeen sneller dan anderen symptomen van veroudering en rimpelvorming als zij hun huid verwaarlozen. Een crème speciaal afgestemd op de normale huid biedt het beste resultaat.

Vette huid
De vette huid of onzuivere huid heeft overactieve talgproducerende klieren. Deze talg wordt afgescheiden en geeft de huid een vettige glans. De poriën zijn vergroot en goed zichtbaar. Er is een grote kans op puistjes, mee-eters en acne aanwezig. De talgklieren van de vette huid moeten gekalmeerd worden door een speciale dagcrème die de huid daarnaast matteert.

Droge huid
De droge huid komt zowel vet als vocht tekort. De huid heeft een fijne structuur en lijkt wat doorzichtig en vlekkerig. De huid beschadigt gemakkelijk. Overmatig wassen met zeep en de zon zijn factoren die de huid nog droger kunnen maken, naast de andere schadelijke factoren. Een dagcrème voor de droge huid voorziet de huid van extra vetzuren welke de huid weer zacht en soepel maken.

Dagcrème met bruining
Tegenwoordig zijn er steeds meer dagcrèmes met een bruinend element op de markt. Deze producten verzorgen de huid én geven haar een mooi bruin kleurtje. Dit kleurtje wordt veroorzaakt door het vleugje DHA (dihydroxyaceton) dat toegevoegd is aan de crème. Echte zelfbruinende crèmes hebben dit stofje ook, maar dan in een veel grotere hoeveelheid.