Eau

Merknaam
Geslacht
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Eigenschap
Huid en zon
Productvorm
Prijs
Sorteren op:

Eau

Iedereen houdt wel van een lekker geurtje! Maar er is tegenwoordig zoveel keuze; je hebt aftershave, parfum, eau de toilette, en nog veel meer variaties. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen al die soorten geuren?

Parfum
Een parfum bevat het hoogste percentage geurbestanddelen, tussen de 20 en 40 procent. Het is een mengsel van meerdere geurstoffen die zijn opgelost in een oplosmiddel (in de meeste gevallen alcohol). Ook bevat een parfum doorgaans een fixatiemiddel en een kleurstof. Parfums zijn aanzienlijk prijziger dan bijvoorbeeld eau de toilettes, maar je hebt slechts een paar druppels nodig om de hele dag lekker te ruiken en je doet er dus ook een stuk langer mee.

Eau de parfum
Deze vorm van parfum bevat na parfum het hoogste percentage geurbestanddelen, ongeveer 10 tot 20 procent. De meeste geuren die verkrijgbaar zijn, zijn dus in deze vorm. De geur blijft vrij lang hangen, en je hebt dan ook niet veel nodig. Deze zijn ook wat goedkoper dan ‘pure’ parfums.

Eau de toilette
Dit is feitelijk een aromatisch water, en bevat nog minder geurbestanddelen dan een eau de parfum, tussen de 5 en 10 procent. Het is dan ook aanzienlijk goedkoper. De geur blijft echter minder lang hangen, dus je moet vaak halverwege de dag weer wat opspuiten.

Aftershave
Aftershave bevat het laagste percentage geurbestanddelen; tussen de 2 en 4 procent. Aftershaves worden speciaal gemaakt voor heren om na het scheren op de huid aan te brengen. Het bevat dan ook ontsmettende bestanddelen die voorkomen dat scheerwoordjes gaan ontsteken, alsmede verkoelende bestanddelen die het branderige gevoel tegengaan. Er zijn verschillende soorten after shaves, een voorbeeld is After shave balm.