Fruitzuren

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Prijs
Sorteren op:

Fruitzuren

Inmiddels hebben producten met fruitzuren een eigen plaats in de huidverbetering weten te veroveren. Dit komt doordat de verschillende combinaties van factoren die acne kunnen veroorzaken de behandeling soms heel complex maken. De huidtherapeut zal de gevolgen van acne (de puistjes) verminderen. Dit gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. De behandeling bij de huidtherapeut is per patiënt en acne vorm verschillend.

Het belangrijkste is het schoonmaken van de huid. Blackheads (zwarte meeeters) worden uitgedrukt, white heads (witte meeeters) worden verwijderd. Soms wordt er gebruik gemaakt van een dun naaldje, hiermee wordt een opening in de huid gemaakt zodat het talg makkelijker uit de huid kan. De behandeling is pijnlijk.

Direct na de behandeling ziet de huid er rood en onrustig uit. De roodheid trekt na een aantal uur weg maar de huid kan onrustig blijven en beurs aanvoelen tot een aantal dagen na de behandeling. In sommige gevallen kan de acne zelfs verergeren. Deze reacties trekken meestal binnen een week na de behandeling weer weg. Neem altijd in het geval van twijfel contact op met uw huidtherapeut.

Fruitzuur
De oppervlakkige peeling met fruitzuren is een behandelmethode voor huidaandoeningen zoals acne, acne littekens, donkere pigmentvlekken (melasma, ouderdomsvlekken en donkere vlakke littekens), grove poriën en de verouderde huid (anti-ageing).

Alfa-hydroxyzuren (AHA) zijn natuurlijke organische zuren. Zo wordt er gebruik gemaakt van glycolzuur, appelzuur en citroenzuur (allemaal plantaardige fruitzuren) maar ook van melkzuur en salicylzuur. De combinatie van deze zuren verbetert de afscheiding van de hoorndeeltjes in de huid en vermindert het risico op irritaties. AHA’s veroorzaken o.a. een afschilfering binnen de hoornlaag door de samenvoeging van de hoorndeeltjes te verminderen.

Dit wordt veroorzaakt door het oplossen van de tussencelstof door de fruitzuren. De celvernieuwing in de basale laag wordt op deze manier versneld waardoor de celdeling wordt gestimuleerd. De huid absorbeert meer vocht en haar elasticiteit wordt flink verbetert.