Huidverjonging: ga huidveroudering te lijf!

Verbetermijnhuid - huidverjongingIk heb mij nooit zo druk gemaakt over huidveroudering of de toestand van mijn huid. Als puber had ik wel puistjes, maar nooit zo veel dat ik uit de toon viel bij mijn vrienden. Mijn gezicht verzorgde ik ook niet met regelmaat. Ik kende periodes waarin ik keurig tweemaal daags mijn gezicht reinigde en verzorgde, maar ik heb ook tijden gekend waarin ik ‘het daar te druk voor had’ (lees: dat ik daar geen tijd voor vrij wilde maken). De laatste jaren begin ik echter wat veranderingen te zien in mijn gezicht. Er ontstaan wat fijne lijntjes en vlekjes. Mijn huid wordt echt een dagje ouder. Nu vind ik het op zich niet erg om fysiek ouder te worden, maar ik vind het wel een fijn idee dat de veroudering van mijn huid niet zo snel gaat. Ik wil mooi oud worden en dat kan met hannah remodelling creme en meer. Tips om mooi oud te worden en er jonger uit te zien, vertel ik in deze blog.

Op zoek naar het geheim van een gezonde en frisse huid

Wat is het geheim van een gezonde en frisse huid? Hoe ziet het verouderingsproces eruit? Zijn er factoren die de veroudering kunnen versnellen? Kan ik ook zelf iets doen om het proces af te remmen, stop te zetten of zelfs terug te draaien? De antwoorden die ik heb gevonden, wil ik graag met je delen. Ik heb op mijn zoektocht ook een aantal huidverzorgingsproducten gevonden. Deze producten blinken uit in het verminderen van huidafwijkingen en andere huidproblemen die op latere leeftijd ontstaan. In dit artikel wil ik je graag wijzen op het bestaan van deze producten en hun effectiviteit die mij blij verrast heeft.

verminder-rimpelvorming

hannah Asolution Serum vermindert rimpelvorming en fijne lijntjes

Hoe verloopt het huidverouderingsproces?

Vanaf je twintigste jaar begint de huid te verouderen maar wanneer je de 35 gepasseerd bent, wordt het meestal pas echt goed zichtbaar in je gezicht. Bij een ouder wordende huid verandert de structuur van de opper- en de lederhuid. Het aantal cellagen in de opperhuid neemt af waardoor de huid dunner en dus kwetsbaar wordt. Bovendien wordt de huid droog en valer van kleur. De veranderingen in de lederhuid zorgen voor minder elasticiteit en stevigheid van de huid. De afname van collageen, hyaluronzuur en elastine is voor dit proces verantwoordelijk.

Volg deze 4 stappen voor een jonger ogende huid:

Stap 1:

Reinig de huid:

hannah cleansing oil

hannah Cleansing Oil is intensief reinigend

hannah cleansing milk

hannah Cleansing Milk voor een hydrofiele reiniging.

Stap 2:

Breng vervolgens naar wens aan:

Verbetermijnhuid - hydratatie

hannah Vitamin Complex draagt zorg voor hydratatie, waarna er aansluitend minder creme nodig is.

hannah-Sparkling-Spray

hannah Sparkling Spray zorgt voor een effectieve crémeopname!

Stap 3:

Breng nu je favoriete (dag)créme aan:

Verbetermijnhuid - huidverjonging

hannah 4YOUth voor een direct en langdurig huidverbeterend effect

Verbetermijnhuid - goede dagcreme

hannah 24 hour Skin Balancing is gewoon een goede dagcreme.

Stap 4:

Als finishing touch breng je de Touch of Silk aan voor een zijdezacht gevoel:

hannah Touch Of Silk

hannah Touch of Silk is intensief herstellend. Innovatief beautyproduct!

Hannah Logo Top Medex Logo Top

Meer Dan 200 Verzorgingsproducten

meer dan 200 verzorgingsproducten

Gratis Verzending

gratis verzending

Voor 12uur Besteld Morgen In Huis

voor 12:00 uur besteld morgen in huis

Wat doet huidveroudering met je gezicht?

De gevolgen van het ouder worden van de huid zijn voor het gezicht niet te onderschatten. Ik sta er ook niet graag bij stil, maar voor de volledigheid van dit artikel zal ik de belangrijkste gevolgen voor je gezicht benoemen. Ik hoop je niet al te veel schrik aan te jagen. Waarschijnlijk zullen niet alle gevolgen jou overkomen. Zie het maar als een worst-case scenario… Ik zal het gezicht in twee delen behandelen, grofweg de boven- en de onderkant.

Het voorhoofd en de huid rond de ogen

VerbeterMijnHuid - de huid rond de ogen
De huid wordt slapper en er ontstaan rimpels, groeven en plooien in het voorhoofd. In het voorhoofd kunnen ook fronsrimpels ontstaan en rond de ogen vormen zich kraaienpootjes. Als gevolg van de zwaartekracht en het verlies van de stevigheid van de huid, kan de huid op verschillende plaatsen ook gaan hangen. Zo kunnen er overhangende boven- en onderoogleden ontstaan. Het vet en het vocht onder de ogen kunnen ook wegtrekken waardoor er donkere kringen onder de ogen kunnen komen.

De onderkant van het gezicht

Je verliest ook vetweefsel uit je neus en de punt van de neus gaat iets hangen waardoor de neus langer en smaller lijkt. Je wangen kunnen ook gaat hangen, waardoor je ‘hamsterwangen’ kunt krijgen. Ook onder de kin kan de huid verslappen en gaan hangen waardoor je een soort van lel krijgt. De kaaklijn verliest zijn scherpte en je mondhoeken kunnen gaan hangen. De lippen kunnen breder worden, maar minder dik. Tot slot kunnen er diverse lijnen en zelfs groeven ontstaan rondom de mond, bij de wangen en richting de hals.

VerbeterMijnHuid - verandering haargroeiVeranderingen in haargroei

Mannen vinden het vaak niet prettig, maar het is wel vrij algemeen geaccepteerd dat bij hen de haargrens gaat wijken naar mate de jaren verstrijken. Maar bij vrouwen kan de haardos ook wat dunner worden. Het haar van de wenkbrauwen kan uitdunnen en zijn karakteristieke boog verliezen. Aan de andere kant krijgen vrouwen door hormonale veranderingen ook te maken met haargroei op plaatsen waar zij dat voorheen niet hadden. Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn oma in het verzorgingstehuis dagelijks werd geschoren. Vreselijk vrouw-onterend vond ik dat!

Wat is vroegtijdige huidveroudering?

Hoe snel en in welke mate de huid veroudert, is deels genetisch bepaald. Je kunt vaak je eigen toekomst zien in het gezicht van je moeder. Er is een grote kans dat je op dezelfde manier en in hetzelfde tempo oud wordt. Er zijn echter ook invloeden van buitenaf die het verouderingsproces op negatieve wijze kunnen beïnvloeden. Deze gewoontes of omstandigheden zorgen ervoor dat je huid sneller veroudert dan gewenst. Roken en de blootstelling aan UV-straling van zonlicht zijn de belangrijkste boosdoeners.

Zonlicht

Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D, maar een overmatige blootstelling aan de UV-A- en UV-B-straling in zonlicht, zorgt voor een versnelde veroudering van de huid. Deze straling beschadigt het bindweefsel en vernietigt collageen en elastine. Bovendien gaat de huid extra pigment aanmaken om zich te beschermen. Het resultaat is een wat gelige huid met lijnen en ouderdomsvlekken. Zowel het licht van de zon als het onnatuurlijke licht van de zonnebank kunnen een versneld verouderingsproces van de huid in werking zetten.

 

Medex Albapearl

Medex Albapearl, voor een wittere & zachtere huid.

Roken

Roken tast het collageen en de elastine in de huid aan waardoor deze sneller veroudert. Mensen die roken hebben ook een slechtere doorbloeding van de huid, wat de gezondheid van de huid niet ten goede komt. Rokers hebben eerder last van wallen, een gelige, vale huid en lijnen rond de mond.

Kan je huidveroudering afremmen?

Net zoals er factoren zijn waarmee je de veroudering van de huid kunt versnellen, zijn er ook mogelijkheden om de veroudering af te remmen. Dit kunnen zowel factoren van binnenuit als van buitenaf zijn. Zo is het belangrijk om de huid van jongs af aan goed te verzorgen, gezond te eten en voldoende te drinken, voldoende te bewegen, voldoende rust te nemen, jezelf te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en te stoppen met roken als je dit nog niet gedaan hebt.

 

Verbetermijnhuid - huidverbetering

hannah Oxys Genes is een intensieve zuurstofboost!

Goede huidverzorging

Een goede huidverzorging wanneer de huid jong is, vormt dé basis voor een gezond ogende huid wanneer deze ouder wordt. Het is echter nooit te laat om met huidverzorging te starten. Verzorg je huid het liefst twee keer per dag. Kies voor een gezichtsreiniging en verzorgende producten die passen bij jouw huidtype. Kies voor speciale producten voor de droge, normale of vette huid. Je kunt ook kiezen voor een anti-rimpelcreme. Een anti-rimpelcreme kan de lijnen en groeven niet helemaal weghalen, maar wel minder diep maken en vervagen. Verwijder de dode huidcellen maximaal één keer per week met een milde scrub. Het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten geeft je een gezond en fris ogend gezicht.

Eet gezond en gevarieerd

Wat gezond is voor jouw lichaam, is ook gezond voor je huid. Zorg dus dat je gezond en gevarieerd eet. Vul dit eventueel aan met voedingssupplementen. Zeker wanneer je ouder wordt, heb je een hogere behoefte aan calcium en vitamine D. Voedingssupplementen met toegevoegde antioxidanten hebben een positieve invloed op de huid. Drink ook voldoende water op een dag, minimaal anderhalf tot twee liter. Water zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. Bovendien is een goede hydratatie goed voor je huid.

Beweeg voldoende

Een goede conditie zorgt voor een goede doorbloeding. Dat is goed voor je lichaam en dus ook goed voor je huid. Er zijn ook verschillende oefeningen voor het gezicht die beloven dat je de contouren van je gezicht kunt behouden. Ik ben dus maar vast begonnen met oefeningen tegen de vorming van een onderkin. Je trekt daarbij gekke bekken voor de spiegel, waarbij je de spieren van je hals en kaak aanspant. Ik weet niet of het werkt, maar baat het niet dan schaadt het ook niet.

Bescherm jezelf tegen UV-straling

Smeer jezelf dagelijks in met een zonnebrandcrème. Doe dit elke dag, niet alleen als de zon schijnt of als je naar buiten gaat. Vrijwel elke dagcreme bevat tegenwoordig een Sun Protection Filter (SPF) van 15, maar een SPF van 20 of meer is eigenlijk nog beter. Smeer niet alleen je gezicht in, maar ook je armen, decolleté en ieder ander stukje huid dat aan licht wordt blootgesteld. Zoek de zon niet op om te gaan zonnebaden. Je kunt beter ook geen gebruik maken van een zonnebank. Het bruine kleurtje staat mooi en ja: een zongebruinde huid oogt gezond, maar is het je de versnelde huidveroudering ook waard?

 

Medex-Cellular-Meso-Anti-Ageing-Fluid-SPF25

Medex Cellular Meso Anti-Ageing Fluid SPF25 voor de dagelijkse verzorging!

Stop met roken

Iedereen weet dat roken slecht is en wie dit nog steeds ontkent, houdt alleen zichzelf nog voor de gek. Roken is niet alleen slecht voor je innerlijke gezondheid, maar ook voor je uiterlijk. Zoals ik al eerder noemde, hebben rokers vaak op jongere leeftijd last van een gelige, vale huid met wallen en rokersrimpels. En dat is net zo onaantrekkelijk als het klinkt. Dus waarom zou je dat opzoeken? Stop vandaag nog met roken of zoek hulp als je het niet alleen kunt. En denk niet dat stoppen met roken geen zin meer heeft, want onderzoek heeft uitgewezen dat stoppen vrijwel direct een positieve invloed heeft op het lichaam en dus ook op de huid.

Ontspan!

Te veel stress is niet goed voor een mens. Plan daarom momenten in waarop je kunt ontspannen en bij kunt tanken. Ik zweer zelf al jaren bij de powernap in de middag, maar niet iedereen heeft daar de tijd en de ruimte voor. Ik merk zelf ook vaak dat ik te energiek ben voor een powernap en dat is ook oké: dan heb ik het blijkbaar niet nodig. Zorg in ieder geval dat je ’s nachts voldoende slaap krijgt. Wat voldoende is, is dan weer per persoon verschillend. Ben je overdag moe en prikkelbaar? Waarschijnlijk slaap je dan te weinig. Te veel stress en te weinig slaap zijn terug te zien in je gezicht. Je oogt dan vaak ook moe. Intern heeft je lichaam er ook last van. Te veel stress en te weinig slaap zorgen voor de aanmaak van een stresshormoon dat ontstekingsreacties kan veroorzaken. Deze ontstekingsreacties zorgen dat de veroudering van de huid versnelt.

 

Medex-Avostem-Eye-Mask

Medex Avostem Eye Mask, een krachtig en effectief oogmasker!

Bescherm je huid

Bescherm je huid tegen invloeden van buitenaf. Niet alleen zonlicht kan de huid beschadigen, ook gure weersomstandigheden of bijvoorbeeld luchtverontreiniging kunnen een negatieve invloed hebben op de huid. En dat brengt ons weer terug bij het eerste punt: een goede huidverzorging. Veel huidverzorgingsproducten beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Wat je kunt doen tegen rimpels, groeven, kringen en wallen

De veroudering van de huid brengt verschillende problemen met zich mee. Lijnen, groeven, plooien, wallen onder ogen en pigmentvlekken zijn slechts een greep uit de verschillende huidafwijkingen die op latere leeftijd kunnen ontstaan. Deze en nog meer huidproblemen bespreek ik hieronder. Daarnaast bespreek ik de behandelingsmogelijkheden die tot huidverbetering kunnen leiden.

VerbeterMijnHuid - Rimpels onder ogen

Lijnen en groeven in het gezicht

Niet alle lijnen en groeven zijn hetzelfde. Er zijn lijnen, plooien en groeven die ontstaan door het verminderen van de elasticiteit en de stevigheid van de huid. Er zijn ook lijntjes die ontstaan door veelvuldig gebruik van bepaalde gebieden in het gezicht. Zo kun je door veel te lachen lijntjes krijgen naast de ogen. Deze zogenaamde kraaienpootjes kunnen ook ontstaan door het veelvuldig dichtknijpen van de ogen. Fronsen leidt tot fronsrimpels in het voorhoofd en bij rokers kan er een zogenaamde ‘rokersmond’ ontstaan.

Lijnen, groeven en plooien: wat kun je er tegen doen?

Ik ben persoonlijk nog niet zo ver dat ik gebruik wil maken van botox of cosmetische chirurgie. Met anti-rimpelcremes is ook een goed resultaat te behalen. Met name crèmes die vitamine A-zuur (tretinoïne) bevatten, kunnen lijnen minder diep maken en/of vervagen. Ook verzorgingsproducten met retinol (vitamine A) hebben dit effect. Een oogcrème met retinol is effectief in het vervagen van kraaienpootjes.

 

Medex Serum 10.5 Arnyligine

Medex Serum 10.5 Arnyligine, een uitstekend alternatief voor Botox!

Huidproblemen rondom de ogen

VerbeterMijnHuid - Wallen onder ogen
Overhangende oogleden, wallen en donkere kringen zijn de meest voorkomende huidproblemen rondom de ogen. Door de zwaartekracht en het verlies van stevigheid en elasticiteit van de huid, kan de huid boven de ogen, gaan hangen. Wallen en donkere kringen onder de ogen zorgen ervoor dat je er vermoeid uitziet, maar de oorzaak is meestal niet een tekort aan slaap. Dikke wallen ontstaan door ophopingen van vet of vocht onder de huid bij de ogen. Donkere kringen ontstaan juist door een tekort aan vocht en vet waardoor het botvlies en de blauwe bloedvaten onder de huid zichtbaar worden.

Overhangende oogleden, donkere kringen en wallen onder ogen: wat kun je er tegen doen?

Dit zijn typisch problemen waar een ouder wordende huid mee te maken krijgt. Overhangende oogleden zijn alleen met cosmetische chirurgie te behandelen. Donkere kringen kunnen opgevuld worden met bepaalde fillers of minder zichtbaar gemaakt worden met camouflerende make-up. Wallen kunnen worden behandeld met een kompres en oogcrème die het vocht uitdrijven en de huid iets strakker trekken. Helaas werken deze producten slechts tijdelijk, maar bij dagelijks gebruik zal je er elke dag plezier van hebben.

 

Medex-Gelee-Royale-Gel

Medex Gelée Royale Gel is een echte S.O.S. gel.

VerbeterMijnHuid - ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken

Ongeveer 90% van de mensen met een lichte huid krijgt last van ouderdomsvlekken na hun 60ste verjaardag. Het is daarmee een vaak voorkomende huidafwijking van de ouder wordende huid. Ouderdomsvlekken zijn donkere vlekken. Ze worden ook wel pigmentvlekken of levervlekken genoemd (vanwege de kleur, de lever heeft niets met het ontstaan van deze vlekken te maken). Mensen met een lichte huid die vaak in de zon hebben gelegen, hebben een grotere kans op het ontstaan van pigmentvlekken.

 

Ouderdomsvlekken: wat kun je er tegen doen?

Ouderdomsvlekken die er al langere tijd zitten, kunnen alleen weg worden gehaald met een laser. Pas ontstane vlekjes zijn echter ook heel goed te behandelen met crèmes en serums. Ik gebruik persoonlijk graag Opulence Serum van hannah, dit is een voedend serum dat werkt bij overmatige pigmentatie (pigmentvlekken kun je overigens ook krijgen tijdens of vlak na een zwangerschap. Dit heet dan ook wel een zwangerschapsmasker). Het product is heel makkelijk in gebruik en je merkt al vrij snel resultaat, terwijl ik bij vergelijkbare producten geen enkel verschil kon zien.

 

hannah-Opulence-Serum

hannah Opulence Serum

Couperose en rosacea

VerbeterMijnHuid - Couperose
Het zijn beide vormen van een overgevoelige huid die roodheid veroorzaken, maar er liggen verschillende oorzaken aan ten grondslag. Bij couperose is er sprake van verwijde bloedvaatjes in de huid. Hierdoor kunnen zich rode vlekken in gezicht en hals vormen en kan er een gevoelige en droge huid ontstaan. Rosacea is een chronische ontstekingsziekte van de huid waarbij er rode vlekken ontstaan. De huid voelt vaak branderig aan.

Rode vlekken in het gezicht: wat kun je er tegen doen?

Couperose kan behandeld worden met een laser. De symptomen van couperose kunnen echter ook verlicht worden met een crème. Osmolair Day Cream van Medex is bijvoorbeeld een dagcrème die niet alleen zeer effectief is, maar ook nog eens heel erg lekker ruikt. De crème kalmeert de huid waardoor het minder branderig aanvoelt. Daarnaast voeden de oliën in de crème de droge huid die vaak met deze aandoening gepaard gaat. Bij rosacea is hannah cleansing oil een aanrader. Dit product reinigt de huid intensief en is ontstekingsremmend.

 

Medex Cypresse Day Cream

Medex Cypresse Day Cream is kalmerend bij couperose!

VerbeterMijnHuid - Gevoelige huid

Een gevoelige of geïrriteerde huid

Een gevoelige huid uit zich vaak in zichtbare roodheid en jeuk. Dit is niet alleen erg onplezierig, maar het is ook vanuit cosmetisch oogpunt onprettig. De huid kan van zichzelf gevoelig zijn of geïrriteerd raken door een huidallergie. In het laatste geval reageert de huid op een stof van buitenaf met rode vlekken in gezicht en hals. Huidallergie kan zich uiten in eczeem en jeuk.

Een gevoelige of geïrriteerde huid: wat kun je er tegen doen?

Het belangrijkste is om een gezichtsreinigings- en verzorgingsproducten te gebruiken die zijn afgestemd op de gevoelige huid. Er zijn ook dagcrèmes te koop die de huid kalmeren en de jeuk en de irritatie verminderen. Overweeg Medex Cellular Sensible Day Fluid met factor 15 eens. Deze dagcrème is niet alleen geschikt voor de huid die last heeft van couperose, maar ook voor de geïrriteerde, rode huid.
Wanneer er sprake is van een allergie is de beste remedie het achterhalen van de oorzaak. Wanneer je weet waardoor de allergische reactie getriggerd wordt, kun je dat product vermijden. De klachten zullen dan vanzelf verdwijnen.

 

Medex-Cream-Desensible

Medex Cream Desensible verbetert de aangetaste, overgevoelige en jeukerige huid.

Onzuivere huid en acne

VerbeterMijnHuid - Acne
Ik dacht dat ik er na de puberteit wel overheen zou groeien, maar ik heb nog steeds weleens last van een onzuivere huid en puistjes. Er zijn verschillende oorzaken voor het krijgen van puistjes wanneer je volwassen bent. Het kan erfelijk bepaald zijn, maar het kan ook veroorzaakt worden door medicatie, stress, hormonen en roken.

Onzuivere huid en acne: wat kun je er tegen doen?

De rijpe huid is dunner en kwetsbaarder, daarom kun je in je streven naar een egale huid beter niet kiezen voor agressieve producten tegen onzuiverheden. Door gebruik te maken van een huidverzorgingsproduct dat is afgestemd op jouw droge, gevoelige, normale of vette huid, kun je weer een gezonde egale huid krijgen. Ik gebruik zelf Cellular Tinted Acne Fluid van Medex. Sinds ik dit product gebruik, wordt het aantal puistjes op mijn kin en voorhoofd een stuk minder.

 

hannah active lotion

hannah Active Lotion , bij acne, een vette T-zone, bij grove poriën, een sterk verdikte hoornlaag en/of een verouderde huid.

VerbeterMijnHuid - Litteken en Rimpel Therapie

Littekens

Littekens kunnen ontstaan door een chirurgische ingreep, maar ook na wondjes of puistjes die je niet goed verzorgd hebt. Ik heb zelf een litteken van een verwijderde moedervlek op de zijkant van mijn gezicht. Als ik had geweten dat het zo’n litteken zou achterlaten, had ik hem nooit laten verwijderen, maar dat kan ik helaas niet meer terugdraaien.

Littekens: wat kun je er tegen doen?

Ik heb zelf goede ervaringen met de littekencreme Touch of Silk van hannah. Deze littekencrème helpt de huid te herstellen. Het litteken op mijn gezicht is er natuurlijk niet onzichtbaar door geworden, maar ik vind dat hij toch minder vurig is. Daardoor valt zijn aanwezigheid niet meer zo op, en dat is wel erg prettig.

 

Medex-Vital-Renew

Medex Vital Renew voor de rijpere en verslapte huid & massage van littekens

Mijn conclusie

Mijn persoonlijke onderzoek naar huidverjonging en huidverbetering heeft een aantal hoopvolle en geruststellende resultaten opgeleverd die ik graag met je heb willen delen. Hieronder vat ik de resultaten nog eens samen.

Ouder worden hoort bij het leven

De manier waarop onze huid veroudert en het tempo waarin dit gebeurt, verschilt van persoon tot persoon. Deels hebben wij hier geen invloed op. Doordat het een genetisch bepaald proces is kunnen wij de veroudering van de huid nooit definitief een halt toe roepen. Fysiek ouder worden hoort nu eenmaal bij het leven.

Voorkom vroegtijdige veroudering

VerbeterMijnHuid - Gezonde gewoontes

Er zijn echter factoren waar wij wel invloed op hebben. Roken en schadelijke straling van de zon kunnen het verouderingsproces versnellen. Wie een frisse en gezonde huid wil behouden, kan dus beter niet roken en zichzelf beschermen tegen de zon met een dagcrème met een SPF van 15 of meer.

Gezonde gewoontes remmen de veroudering af

Daarnaast zijn er verschillende gewoontes met een positieve invloed op onze huid die we onszelf aan kunnen leren. Over het algemeen geldt: wat goed is voor je lijf is ook goed voor je huid. Een goede huidverzorging, gezond eten, voldoende drinken, voldoende bewegen en tijdig je rust pakken zijn daarbij cruciaal.

Draai de klok terug nu het nog kan

Wanneer ik in de spiegel kijk, zie ik dat de eerste tekenen van een rijpe huid zich al aandienen: fijne lijntjes en pigmentvlekjes die er eerder niet waren. Op dit moment kan ik de klok nog terugdraaien. Met de juiste crèmes kan er nog huidverjonging plaatsvinden: de vlekjes kunnen vervagen en de fijne lijntjes kunnen minder diep en vager worden.
VerbeterMijnHuid - Mooi oud worden

Een fris uiterlijk begint met een positief innerlijk

In dit artikel heb ik een overzicht gegeven hoe ook jij je rijpe huid fris en gezond kunt houden. Met een beetje hulp van buitenaf kan ook jij de klok tijdelijk even stilzetten en misschien nog een stukje terugdraaien. Ik vind het niet erg om fysiek ouder te worden, maar het is niet iets waar ik naar uitkijk. Toch hoop ik dat ik straks mijn rimpels met trots zal dragen, want een gezonde en frisse uitstraling begint volgens mij toch altijd met een fris, gezond en positief innerlijk!

 

Wees lief voor je huid!

Karin

Een selectie van de beste huidverzorgingsproducten voor de ouder wordende huid:

Verbetermijnhuid - normale huid

Een heerlijk 24-uurs elixer voor maximale herstel en bescherming.

Medex Lait Exfoliant

Met deze milde scrub houd je de huid zacht en soepel, zonder haar uit te drogen.

Medex-Gel-de-Liposome

Een anti-ageing liposomen-gel, die vroegtijdige veroudering van de huid stopzet.

Hannah Logo Top Medex Logo Top

Meer Dan 200 Verzorgingsproducten

meer dan 200 verzorgingsproducten

Gratis Verzending

gratis verzending

Voor 12uur Besteld Morgen In Huis

voor 12:00 uur besteld morgen in huis