Geïrriteerde huid

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Geïrriteerde huid

Huidirritatie en huiduitslag komen in Nederland veel voor. Het komt voor bij zowel baby’s en kinderen (denk bijvoorbeeld aan luieruitslag) als bij volwassenen. Het uit zich onder andere in de vorm van een droge, schrale, rode, branderige, en jeukende huid. Er kunnen verschillende factoren van invloed zijn op het ontstaan van huidirritatie en huiduitslag.

Mensen met diabetes, vrouwen in de overgang en mensen die oncologische therapie moeten ondergaan (bestralingen), hebben allen te maken met veranderingen van de huid/ huidproblemen. Een toegespitste verzorging is hierbij van groot belang. Daarom wordt ook aan deze onderwerpen speciale aandacht besteedt. Voor huiduitslag bij baby’s verwijzen wij je door naar het dossier huidproblemen bij baby’s.

Wat zijn de symptomen van een geïrriteerde huid?

Een geïrriteerde of gevoelige huid reageert heftiger op invloeden van buitenaf dan de normale huid. De gevoelige huid is bijna altijd te droog, maar ook andere huidtypes kunnen geïrriteerd raken. Wanneer je een geïrriteerde huid hebt kun je te maken krijgen met de volgende symptomen:

Droge, schilferige huid.
Trekkerig aanvoelende huid na het douchen.
Schrale huid.
Rode huiduitslag.
Jeukende huid.
Eczeem.