Harsen

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Harsen

Een hele hoop mensen laten bijvoorbeeld hun benen regelmatig harsen bij de schoonheidsspecialiste. Maar wat is harsen nou precies? Is het pijnlijk en hoe lang blijven de haren weg?

Harsen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar mét de haarwortel verwijderd. Bij het scheren en het gebruik van ontharingscrèmes blijft de haarwortel achter, waardoor er na een dag al stoppels terugkomen. Na een hars behandeling blijft uw haar gemiddeld 3 tot 5 weken weg. Het haar komt zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt.

Harsen is beter dan andere ontharingsmethoden, omdat bij de andere methoden de haarwortel achterblijft in de huid. De haar is niet meer zichtbaar, omdat hij op het huidoppervlak is ‘afgesneden’. Een haar groeit van nature in een punt, maar door verschillende ontharingsmethoden ontstaat er een stoppel, een botte punt. Deze stoppel voelt hard aan, groeit snel en is donker van kleur. Tijdens het harsen wordt de haar met zijn haarwortel en haarzakje verwijderd. Vaak komen de haren ook niet op dezelfde plek meer terug. Het duurt namelijk een hele tijd voor de huid opnieuw een haarzakje met haarwortel heeft gevormd. De haren die terugkomen zijn niet ‘afgesneden’ en groeien gewoon in een puntje. Hierdoor is de haar niet donker en voelt de haar niet grof, maar zacht en dun.

Tijdens een hars behandeling wordt je huid eerst gereinigd en voorbereid op de warme hars. Vervolgens wordt de hars aangebracht, hierover wordt een strip aangebracht en deze wordt met een snelle beweging samen met haar en haarwortel verwijderd. Als het hele te harsen gebied is onthaard, worden de hars restjes verwijderd en wordt er een verzachtende en verkoelende crème aangebracht.

Het harsen is de eerste keer vaak het pijnlijkste, omdat de haren vaak geschoren zijn, waardoor de haren dik en stug zijn. Als je na de harsbehandeling de haren niet meer scheert of onthaard met een andere methode zal de 2e harsbehandeling een stuk minder pijnlijk zijn én je zult een mooier resultaat hebben, want de haren blijven nog langer weg.