Heerlijk geurend

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Heerlijk geurend

Bloemengeuren zijn moeilijk te definiëren. Verder dan een vage omschrijving als: ‘Het ruikt naar…’ of ‘Het heeft iets van…’ raken we gewoonlijk niet. De geuren die de planten en bloemen afscheiden bestaan meestal uit meerdere vluchtige stoffen, die niet altijd in gelijke hoeveelheden vrijkomen. Bij droog en warm weer zal een bloem anders ruiken dan bij koud en vochtig weer en dan zijn er ook bloemen die overdag bijna geurloos zijn om ’s avonds en ’s nachts de volle lading vrij te geven. En toch kunnen we ons bepaalde geuren zonder moeite herinneren. En vaak zit het dicht bij je, een persoonlijke creme, omdat ie bijvoorbeeld heerlijk geurend is.

Wat doen luchtjes met je?
Die enorme hoeveelheid lucht bevat natuurlijk ook allerlei lekkere en minder lekkere luchtjes. Geuren zijn heel bepalend voor jouw gevoel van welzijn. Dit zie je al bij baby’s, zo heeft de ‘geur van mama’ een kalmerende werking op een (huilende) baby. Ook op latere leeftijd zorgen vertrouwde en prettige geuren ervoor dat je je lekker voelt. En dat niet alleen, het alleen al ruiken van een heerlijk aroma (verse koffie, mmm!) kan jouw humeur een enorme oppepper geven.

Van welke geurtjes word je vrolijk?
Bijna iedereen worden vrolijk van geuren als vanille, bloemen en eucalyptus. De geur van zoethout maakt je trouwens niet alleen vrolijk, het verbetert ook nog eens je rekenvaardigheid (handig tijdens Sudoku). En lavendel ruikt niet alleen lekker; het verbetert je humeur, ontspant én het verhoogt lichamelijke opwinding!

Omring jezelf met fijne geuren
Het kan natuurlijk zijn dat een bepaalde geur jou aan een slechte ervaring herinnert of dat je simpelweg niet van de geur (van spruitjes, natte hond of vieze sportschoenen) houdt. Onze tip: zoek snel jouw favoriete geuren weer op. Doe je lievelingsparfum op of zet een verse bos geurige bloemen op tafel!