Huid rond de ogen

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Huid rond de ogen
Voorkomen is beter dan ‘genezen’. Onze tips hebben dan ook veelal betrekking op het voorkomen van rimpels of het remmen van de vorming van rimpels in de huid rond de ogen.

Gebruik een speciale oogcrème
Gebruik vanaf jonge leeftijd een speciale oogcrème. Je kunt voor de huid rond je ogen beter niet een gewone gezichtscrème gebruiken. Deze crèmes zijn vaak te vet voor de huid rond de ogen. En een te vette crème kan de rimpels juist accentueren.

Bescherm je huid tegen de schadelijke invloed van de zon
Gebruik altijd een beschermingsfactor tegen de schadelijke invloed van de zon. Maak er een goede gewoonte van om iedere dag een crème met een beschermingsfactor te gebruiken. De invloed van de zon is cumulatief. Als je de huid iedere dag ook maar een kwartier onbeschermd blootstelt aan de zon, is dat bijna als een paar uur per week achter elkaar onbeschermd zonnen.

Draag een (goede) zonnebril
Draag bij zonnig weer altijd een zonnebril. Doe je dat niet, dan zul je je ogen als snel tot spleetjes samenknijpen om ze te beschermen tegen de zon. Het zal duidelijk zijn dat deze voortdurende beweging de vorming van rimpels versnelt. Kies voor een zonnebril met uv-filter zodat de huid rond je ogen extra beschermd is.

Stop met roken
Roken versnelt de vorming van rimpels. Bovendien hebben veel mensen de neiging om tijdens het inhaleren de ogen samen te knijpen (zie 3).

Voldoende nachtrust
Zorg ervoor dat je voldoende nachtrust krijgt. Tijdens je slaap herstelt je huid zich. Geef je huid daarvoor alle gelegenheid.

Eet gezond
Het is een standaardadvies maar schoonheid komt nu eenmaal van binnenuit. Zorg daarom voor een gezond voedingspatroon. Je huid, ook de huid rond je ogen, zal er baat bij hebben.

Beter voorkomen dan genezen
We kunnen het niet genoeg zeggen: voorkomen is beter dan ‘genezen’. Dit stelt ook het inmiddels op grote schaal toegepaste middel ‘botox’ in een ander daglicht. Botox ‘geneest’ kraaienpootjes niet, maar zorgt ervoor dat je de spieren rond je ogen niet meer kunt samentrekken. Hierdoor voorkom je dat zich lijntjes rond je ogen vormen of dat de reeds bestaande lijntjes dieper worden. Sommige dermatologen raden dan ook aan om deze methode – zo je daarin geïnteresseerd bent – al rond de veertig toe te. De vorming van lijntjes wordt dan al in een vroeg stadium tegengegaan.