Huid verbeteren: hoe zorg je dagelijks goed voor je huid?

Ik wil je graag meer vertellen over een goede dagelijkse huidverzorging. Een goede dagelijkse routine, zoals het reinigen en hydrateren van je huid kan ontzettend helpen om de gezondheid van je huid te verbeteren. Zelf werk ik met de producten van hannah en Medex, die wetenschappelijk bewezen technieken toepassen voor huidverbetering. Wil je weten hoe je goed voor je huid zorgt en welke stappen belangrijk zijn in je dagelijkse routine? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten!

Huid verbeteren van binnenuit

Hoe werkt onze huid eigenlijk en hoe kunnen we deze het beste verzorgen? De huid is een orgaan dat uit drie lagen bestaat, de epidermis (bovenste laag), de dermis (bestaat uit bindweefsel) en tenslotte de hypodermis (ook wel subcutis of onderhuids bindweefsel genoemd).

De belangrijkste functies van deze drie weefselsoorten zijn

– Bescherming

– Sensoren van prikkels (temperatuur/voelen van aanraking)

– Aanmaak van nieuwe cellen (celvernieuwing)

Huid verbeteren met: collageen

Collageen, elastine vezels en glycoproteïnen zorgen voor de elasticiteit van de huid. De elasticiteit van je huid is belangrijk om rimpels en lijntjes te voorkomen. Een gezonde huid herken je wanneer deze soepel en stevig aanvoelt. Helaas kunnen we geen invloed uitoefenen op de genen die we van onze ouders hebben geërfd, maar we kunnen onze huid wel degelijk er langer jong laten uitzien en verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld gezichtsmaskers gebruiken om je huid diep te voeden en strakker te maken. De Medex Face Lift Mask is een gezichtsmasker voor een zachte en stevige huid en zal je er jonger laten uitzien. Het product bevat een ‘jeugd bevorderend’ Tinticosyn, die de productie van collageen en elastine bevorderd. Een collageen supplement is een must om je huid soepel te houden.

Hoe herken ik een gezonde en egale huid?

Een gezonde huid wordt gekenmerkt door een goed evenwicht tussen regenererende cellen en dode cellen. Dit proces kan zowel van buitenaf (bijvoorbeeld door voeding of medicijnen) als van binnenuit (gezonde levensstijl) beïnvloed worden. De collageenproductie in ons lichaam neemt af naarmate we ouder worden. Daarom moeten we proberen om de collageenproductie een boost te geven en op peil te houden als onze huid begint te verouderen. Hierdoor behoud je langer een jonger uitziende huid die straalt en niet dof is.

Voordelen verbeteren van je huid

Na onze 20-jarige leeftijd neemt de collageenproductie ieder jaar met 1% af en krijgen de meeste volwassen al te maken met rimpels. Er zijn veel manieren om deze verouderingsverschijnselen te verminderen en er weer jonger uit te laten zien. Medex en hannah bieden crèmes, gezichtsmaskers en serums die ik je echt kan aanraden. De hannah Remodelling Cream is bijvoorbeeld een doorbloeding bevorderende crème die de zuurstofopname verhoogd, roodheidheid vermindert en de zichtbaarheid van littekens tegengaat. Het is een perfecte anti rimpelcrème en tevens geschikt voor het voorkomen en verhelpen van zwangerschapsstriemen. Ook een aanrader is de Medex Transparent Collagen Mask, die zeer geschikt is als crèmemasker voor een rijpere en vochtarme huid. Het masker stimuleert de aanmaak van collageen en herstelt een droge huid. Daarnaast zijn de Serum Repair Therapy-producten van Medex heel populair om je huid er beter uit te laten zien. De serums zorgen voor een stimulans van de fibroblasten, waardoor je een krachtige huid krijgt en de huid voedt.

Verbeteren van een oudere huid

De oudere huid is vaak gevoeliger, droger en minder elastisch. De huid heeft minder weerstand en een verminderde doorbloeding, wat vaak leidt tot een tragere vernieuwing van de cellen. Omdat het collageen niet meer voldoende vocht van binnenuit vasthoudt, zal de huid ook eerder droger aanvoelen dan voorheen. Het beste wat je voor een oudere of droge huid kunt doen is deze goed te verzorgen met de Medex producten die onder de Softly (Fragile) Skin Care lijn verkrijgbaar zijn. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de overgevoelige en rijpe huid. De huid wordt met de jaren gevoeliger voor UV-straling en reageert anders op verzorgingsproducten zoals shampoo. Een echte aanrader is de Medex Mask Desensible, die een kalmerende werking heeft voor je huid. Het masker bevat onder andere aloë vera, oligopeptide en cypresse. Hierdoor wordt je huid gevoed, gezuiverd en voelt deze fris aan. Ook de hannah Opulence Serum is zeer geschikt voor de oudere en gevoelige huid. Het Serum vermindert overmatige pigmentatie, is beschermend, regulerend op de pH-waarde en stimuleert de collageenproductie.

Huidverbetering met hannah en Medex

Zowel de producten van hannah als die van Medex zijn zeer geschikt om je huid te verbeteren. Ze laten je er niet alleen jonger uitzien, maar hydrateren de huid ook diepgaand, beschermen tegen vochtverlies en stimuleren de collageenproductie. Alle ingrediënten werken synergetisch om de normale, gevoelige of rijpere huid een optimale verzorging te geven. Heb je hulp nodig om de juiste crèmes voor jouw huidtype uit te zoeken? Ik help je graag met persoonlijk en deskundig advies.

Huidverbetering voor mannen

Ook mannen kunnen hun huid verbeteren! De mannenhuid is dikker, heeft een sterke verhoorning, is vochtarm, heeft meer bindweefsel en produceert meer talg. Hierdoor hebben mannen minder snel last van rimpels en andere ouderdomsverschijnselen. Toch is het voor mannen ook belangrijk om hun huid dagelijks goed te verzorgen, omdat rimpels wel zichtbaarder zijn als ze eenmaal optreden. Medex heeft een speciale lijn voor mannen ontwikkeld: Medex for Men. De producten zijn ideaal voor mannen om in hun dagelijkse routine op te nemen en stoppen of vertragen ouderdomsverschijnselen.

Gezonde leefstijl

Naast het uitkiezen van de juiste huidverzorgingsproducten is het natuurlijk belangrijk dat je gezond leeft. Huidverzorgingsproducten kunnen je ontzettend goed helpen om je huid er beter uit te laten zien, maar een ongezonde leefstijl is uiteindelijk niet te compenseren. De beste manier om jong te blijven is door goed voor je lichaam te zorgen en een gezonde leefstijl te volgen. Dit betekent dat je goed moet eten, veel water moet drinken, voldoende moet slapen, stress zo veel mogelijk moet vermijden en voldoende beweging krijgt. Wanneer je leven in balans is en je kiest voor de juiste huidverzorgingsproducten, zul je er zichtbaar langer jong uit blijven zien. Zorg dus goed voor jezelf en wees lief voor je huid!

Huidverbetering, hoe doe je dat eigenlijk?

Je huid dagelijks goed verzorgen is belangrijk om op lange termijn er jonger uit te blijven zien. Daarom noemen we hieronder een aantal belangrijke stappen die ervoor zorgen dat je jouw huid zo lang mogelijk soepel en elastisch houdt:

Drink voldoende water

Als je te weinig water drinkt, blijft je lichaam niet goed gehydrateerd. En dat kan leiden tot een drogere huid. Zorg er dus voor dat je per dag zo’n twee liter vocht binnenkrijgt. Wat je vooral moet vermijden is overmatig gebruik van alcohol. Alcohol veroorzaakt uitdroging, waardoor je een doffe huid krijgt en op de lange termijn meer rimpels zult zien.

Vermijd slechte gewoonten zoals roken

Ben je iemand die rookt? Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen hoe slecht dit is voor je gezondheid en je huid. Roken zorgt ervoor dat je huid veel sneller verouderd, omdat roken het lichaam van zuurstof berooft. De huid van rokers ziet er daarom droger en meer gerimpeld uit dan die van niet rokers. Zoals hierboven genoemd kan ook alcohol uitdroging van de huid veroorzaken. Probeer dus het aantal glazen alcohol dat je drinkt tot een minimum te beperken.

Doe elke dag aan lichaamsbeweging

Doe elke dag aan lichaamsbeweging om fit te blijven. Niet alleen voor je lichaam maar ook voor je huid. Lichaamsbeweging stimuleert de bloedsomloop, wat de tekenen van veroudering op de huid kan vertragen. De collageenproductie wordt ook gestimuleerd door beweging, dus dit geeft je huid meer stevigheid.

Eet gezond

Eet je gezond? Je zult er zeker baat bij hebben. Een gezonde, evenwichtige voeding is goed voor je lichaam en huid, want het zorgt ervoor dat je lichaam de voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft om optimaal te functioneren. Gezonde voeding laat je huid er glanzend uitzien, bevordert de elasticiteit en houdt rimpels op de lange termijn tegen.

Vermijd teveel UV-straling

Het dragen van zonnebrandcrème is een must als je je huid er jonger uit wilt laten zien. Zonschade, waardoor rimpels en ouderdomsvlekken kunnen ontstaan, is het gevolg van een te lange blootstelling aan UV-stralen uit zonlicht of kunstmatige lichtbronnen zoals zonnebanken. Heb je een zeer lichte huid en kun je nauwelijks bruin worden? Dan is het extra belangrijk om je huid te beschermen tegen UV-stralen, Juvi Protect van hannah is zeer geschikt voor dit huidtype en bevat SPF 30. Juvi Protect neemt daarnaast irritatie en roodheden weg van de huid.

Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is niet alleen belangrijk om je lichaam gezond te houden, het zorgt er ook voor dat de huid stevig en elastisch blijft. Een tekort aan slaap kan leiden tot droogheid in het gezicht en kringen onder de ogen. Zorg ervoor dat je elke dag minstens acht uur slaapt, zodat je huid en lichaam zich kan herstellen. Als je wel last hebt van vermoeide ogen, dan raad ik de Medex Actiprotin Anti-Ageing ooggel aan. Dit is een gel die de huid rondom je ogen verbetert en wallen en rimpels tegengaat.

Huid reinigen voordat je gaat slapen

Je huid ‘s avonds reinigen is een van de belangrijkste stappen in je dagelijkse routine. Zorg ervoor dat je alle sporen van make-up en vuil van je gezicht verwijdert, zodat je huid ‘s nachts voldoende tijd heeft om te herstellen. Wanneer je make-up resten laat zitten, krijg je eerder last van puistjes en een vette huid. De hannah Cleansing Milk is zeer gezicht om je huid voor het slapen diepgaand te reinigen. Het is een zeer mild maar effectief product dat de natuurlijke beschermmantel van je huid niet verstoord.

Gebruik een vochtinbrengende crème

Voordat je gaat slapen en nadat je je gezicht goed hebt gereinigd, raad ik je aan om een vochtinbrengende nachtcrème te gebruiken. De Medex Papaya Night Cream helpt je huid ‘s nachts te herstellen en de vochtbalans te verbeteren. De crème bevat papaya en Tinticosyn®, wat een jeugbevordende werking heeft. Ook overdag is het belangrijk om een vochtinbrengende crème te gebruiken. De hannah 24-Hour Skin Balancing is ook een echte aanrader, omdat de crème zowel overdag als ‘s avonds aangebracht kan worden. Het product bevat huideigen en hoogwaardige werkstoffen die bijdragen aan een stralende huid.

Exfolieer je huid om dode huidcellen te verwijderen

Exfoliëren is een geweldige manier om dode huidcellen kwijt te raken en je huid gladder te maken. In mijn webshop vind je de hannah Enzymatic Skin Peeling, die enkele keren per week (2 tot 3 keer) aangebracht kan worden. Deze skin peeling is ook geschikt voor de gevoelige en gecombineerde huid,  omdat deze geen korrels bevat. Door de celvernieuwende, egaliserende en verzachtende werking zal je huid er daadwerkelijk jonger uitzien en gladder aanvoelen. Ook de Medex Bio Soft Peeling is eveneens geschikt voor de gevoelige huid en bevat geen korrels. De milde peeling lost dode huidcellen op en reinigt je huid tot diep in de poriën.

Hoe gebruik je een peeling of gezichtsscrub?

Bij de meeste gezichtsscrubs breng je de peeling aan met een masserende beweging. Na een aantal minuten kun je de peeling verwijderen. Daarna kun je deze peeling zachtjes ‘afrubben’. Belangrijk is dat je tijdens de peeling prikkelingen voelt, op deze manier weet je dat de behandeling effectief is en zijn werk doet. Voel je deze prikkelingen niet? Dan kun je de behandeling eventueel herhalen. 

Huid verbeteren met Medex en hannah

In mijn webshop vind je alle producten van Medex en hannah. Huid verbeteren is iets dat daadwerkelijk mogelijk is, ook op een latere leeftijd. Zelf gebruik ik in mijn salon al jarenlang de producten van Medex en hannah en heb ik gezien hoe goed ze daadwerkelijk bijdragen aan een mooie huid. Vind je het lastig om de juiste producten uit te kiezen voor jouw huidtype? Je kunt altijd contact met mij opnemen voor persoonlijk en deskundig advies. Ik help je graag met een stralende huid.

Webshop verbetermijnhuid.nl

Op verbetermijnhuid.nl vind je alle nodige informatie over de producten van Medex en hannah. Mijn eigen klanten die in mijn salon komen vinden het ook heel fijn om de producten online te kopen. Alle producten zijn voorzien van een uitgebreide omschrijving, zodat je kunt beoordelen of ze geschikt zijn voor jouw huidtype. Je vindt huidverzorgingsproducten voor mannen en vrouwen, jong en oud en voor de gevoelige huid. Hecht jij veel waarde aan de juiste en goede verzorging van je huid? Of heb je last van irritaties, acne, rosacea, een vette huid of andere huidaandoeningen? De producten in mijn webshop gebruiken wetenschappelijk beproefde methoden en verzorgen jouw huid dagelijks op de juiste manier!

Conclusie hannah huidcoach 

Door de vele jaren ontwikkeling, kennis en ervaring hebben hannah huidcoaches landelijk laten zien dat zij in staat zijn om optimale huidverzorging te bieden. Samen met een huidcoach wordt een gericht plan opgesteld van dagelijkse verzorging met hannah huidproducten. Alle producten zijn bovendien te bestellen bij Verbeter Mijn Huid. Op deze pagina zijn alle producten van hannah te bestellen. En voor 12:00 besteld, is morgen in huis! Daarnaast kan een ervaren hannah huidcoach nog extra services bieden, denk aan de bindweefselmassage en rimpel reductie therapie. Deze aanpakken zijn wetenschappelijk bewezen en gepatenteerd door hannah. Om die reden kunnen alleen hannah huidcoaches gebruik maken van deze aanpak.


Verder staat bij het huidverzorging proces centraal dat de klant duidelijk weet wat er gaat gebeuren. Zo wordt het plan afgestemd per klant, en aangepast op zijn of haar omstandigheden. Door empathie en inlevingsvermogen wordt vervolgens het optimale plan samengesteld voor die klant. Deze aanpak is heel anders dan een reguliere schoonheidsspecialist heeft. Die heeft bovendien geen strategie voor de lange termijn, iets waar een hannah huidcoach wel naar streeft. Zo bieden hannah huidcoaches net dat beetje extra, wat zich doet onderscheiden van een reguliere schoonheidssalon.


Ben je benieuwd naar de mogelijkheden als klant of om toekomstig hannah huidcoach te worden? Neem dan vooral even contact met ons op. Wij helpen jou graag, zowel als klant of als opleiding. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden en hier verder op bouwen.