Hoornlaag, verdikt

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Verdikte hoornlaag
De buitenste laag van onze huid is de hoornlaag. Deze laag bestaat uit dode huidcellen. Een verdikte hoornlaag heeft een aantal nadelen: de huiddoorbloeding is vertraagd. Dit werkt belemmerend op de celdeling. Ook het opnamevermogen van de huid is verminderd. De huid ziet er daarom vaal uit. Met behulp van een peeling, een lysing of een scrub worden de dode opperhuidcellen verwijderd. Voor de oude huidcellen komen er nieuwe frisse cellen in de plaats. Het opnamevermogen van de huid wordt verbeterd. Hierdoor zullen de werkstoffen van de verzorgingsproducten beter opgenomen worden in de huid. De huid ziet er weer fris uit en voelt zacht aan.

Wat is het verschil tussen een peeling, lysing of scrub?

• Een peeling bevat schurende stoffen, organische zuren of hoornstofverwekende stoffen. Een peeling is geschikt voor de vette, grove huid, een huid met littekens, een verdikte hoornlaag, hyperpigmentaties, een vochtarme huid, milia (gerstekorrels) en comedones (meeëters).

• Een lysing kan dezelfde stoffen als een peeling bevatten, met uitzondering van de schurende bestanddelen. In een lysing staat de werking van enzymen voorop. Dit zijn eiwitsplitsende enzymen die ervoor zorgen dat de hoornlaag verdund wordt. Een lysing is geschikt voor ieder huidtype en met name voor een oudere, verslapte huid, een huid met roodheden en actieve acné.

• Een scrub bevat alleen schurende bestanddelen en heeft dus geen hoornsplitsende stoffen. Scrub is geschikt voor een sterk verhoornde huid en een huid met littekens. Scrub is niet geschikt voor een oudere, verslapte huid, een huid met roodheden (couperose), actieve acné of een dunne, gevoelige huid.