Hoornlaag

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Hoornlaag

Onze opperhuid bestaat uit verschillende lagen waarvan de hoornlaag de bovenste laag van onze huid is. De huidlaag die ons beschermt tegen uitdroging en verschillende stoffen. De hoornlaag bevat geen celkernen, maar bestaat uit meerdere lagen verhoornde, ook wel dode cellen genoemd. De hoornlaag is constant in vernieuwing.

De hoornlaag is van essentieel belang

De hoornlaag van onze huid is ontzettend belangrijk voor ons welzijn en de gehele gezondheid. Een gezonde huid biedt namelijk bescherming tegen virussen en bacteriën, maar helpt ook de lichaamstemperatuur reguleren en behoudt het vochtevenwicht.

Onze huid is erg gevoelig en we voelen en herkennen er zelfs de lichtste aanrakingen mee. De huid is zelfs het grootste orgaan van ons lichaam en vormt bijna één zesde deel van ons lichaamsgewicht. Een gezonde, mooie en verzorgde huid is niet alleen belangrijk, het heeft ook invloed op ons zelfvertrouwen.

De hoornlaag verzorgen

Een goede huidverzorging is voor iedereen ontzettend belangrijk. Neem daarom ook de stelregel om je huid zowel in de ochtend als in de avond goed te reinigen. Het beste doe je dit met een goed reinigingsproduct.

Wanneer de hoornlaag van je huid te dik wordt, kan er acne ontstaan. Daarom is het ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat de hoornlaag ontdaan wordt van het teveel aan dode huidcellen. Het exfolieren van de huid is dan nodig om het teveel aan dode huidcellen te verwijderen. Een chemische peeling met bijvoorbeeld fruitzuren of salicylzuur kan hier een ontzettend goede werking bij hebben, deze soort peelings zorgen ervoor dat talgklieren niet verstopt raken en dode huidcellen verwijdert worden.

Je hoornlaag verzorgen met een goede dagcrème

Een goede dagcrème bevat altijd SPF. Het zorgt ervoor dat je huid en dus je hoornlaag gevoed worden, maar beschermt ook tegen de zon. De zon laat je huid namelijk niet alleen verbranden wanneer je geen bescherming draagt, het droogt je huid ook uit.

Door een dagcrème met SPF te gebruiken voorkom je dat je huid eerder gaat vervellen en snel verouderd.  Een dagcrème met SPF is dus een fantastische combinatie voor de hoornlaag van je huid. Het voedt namelijk je huid en beschermt tegen huidveroudering. Uiteraard heeft iedere huid zijn eigen behoeften en zorg nodig, wij helpen je daar uiteraard graag bij verder.

hannah producten gebruiken voor een gezonde hoornlaag

De producten van hannah houden er rekening mee dat iedere huid anders is. Zo zijn er speciale producten van hannah te verkrijgen voor de droge, maar ook de vette huid. Bij hannah staan de wensen van jou centraal en daarom zijn er door de jaren heen verschillende producten ontwikkeld om iedereen tevreden te houden en ervoor te zorgen dat jij jouw huid goed verzorgen kunt.

Wil jij jouw huid verzorgen met de uiterst fijne producten van hannah? Verbetermijnhuid biedt deze producten uiteraard aan in de webshop. Door een goede dagcrème van hannah te gebruiken ben jij ervan verzekerd dat jouw huid goed gevoed wordt en zal jouw hoornlaag stralen. Wat resulteert in een boost voor je zelfvertrouwen.