Meeeters

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Meeeters verwijderen

Iedereen heeft ze wel eens gehad: meeeters. Het zal dan ook een opluchting zijn dat je echt niet de enige bent. De zwarte kleine stipjes in je huid geven aan dat je poriën verstopt zijn. Van meeeters wil je uiteraard zo snel mogelijk af. Meeeters verwijderen kan zeker door de combinatie van goede huidproducten en de juiste beautyroutine. Wil jij ook van je meeeters af? Lees dan vooral verder:

Wat is een meeeter?

Talg zorgt ervoor dat jouw huid glad en soepel blijft. Maar wanneer je een verstopte porie hebt, zal talg opgesloten worden en zich vormen tot een klein zwart propje, ook wel de meeeter genoemd. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van zo’n meeeter af, maar meeeters verwijderen gaat niet zonder risico. Wanneer je namelijk zelf meeeters verwijderen gaat loop je het risico dat deze geïrriteerd raakt en erger wordt, of je kunt er zelfs een litteken aan over houden.  Wist je dat meeeters verwijderen ook kan door je gezicht gewoon goed te reinigen, je huid met regelmaat te exfolieren en natuurlijk helpt een gezonde levensstijl ook een handje mee.

Hoe meeeters verwijderen?

Meeeters komen vaak voor op een onzuivere of vette huid. Het is dan ook van essentieel belang om je huid goed te reinigen om meeeters te voorkomen. Maar ook je huid wekelijks exfolieren doet erg veel voor je huid. Met de juiste beautyroutine en beautyproducten die passen bij jouw huid, sla je de eerste slag met het voorkomen van meeeters.

Om meeeters te verwijderen is het belangrijk dat je een reinigend product voor jouw huid uitzoekt dat porie-verstoppende oliën van het huidoppervlak aanpakt. Een product dat talg aanpakt is hiervoor het beste. Zorg ervoor dat jij jouw huid hier in de ochtend na het ontwaken en in de avond voor het slapen gaan reinigt. Het is ontzettend belangrijk om in bed te stappen met een huid die vrij is van onzuiverheden.

Meeeters verwijderen met chemische peelings

Chemische peelings zijn bij veel vrouwen favoriet. Ze doen veel voor je huid. Bij een chemische peeling laten de bovenste dode cellen van de hoornlaag los. Wanneer de hoornlaag van je huid verdikt is, zijn er te veel dode huidcellen aanwezig op de opperhuid, dit zal zorgen voor meer onzuiverheden en dus ook meeeters. Iets wat je juist voorkomen wilt.

Een chemische peeling met een sterk zuiverende werking is een peeling met salicylzuur of een fruitzuur peeling. Beide peelings zijn favoriet bij verschillende huidproblemen.

Meeeters verwijderen door een wekelijkse scrub van je gezicht

Wanneer jij jouw huid exfoliatie aanbiedt, stimuleer jij je huid om zichzelf te vernieuwen. Talg producerende klieren komen hierdoor weer in balans. Voeg daarom een scrub toe aan je wekelijkse beautyroutine. Opgehoopte huidcellen, bacteriën en talg zullen hiermee verwijderd worden