Papels

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Eigenschap
Acne
Huid en zon
Productvorm
Prijs
Sorteren op:

Papels

Een papel is een klein geïrriteerd bultje dat op het lichaam voor kan komen. Het is één van de soort puistjes die kunnen ontstaan door de ontsteking van een haarzakje. Papels zijn kleine bultjes die gekenmerkt worden door hun roze of rode kleur. Deze bultjes die zich op de huid bevinden hebben een omtrek van ongeveer een halve millimeter.

Papels komen voor op kwetsbare delen van het lichaam. Je kunt hierbij denken aan het gezicht, maar ook de nek, rug en borst zijn een kwetsbaar gebied waar papels zich kunnen ontwikkelen. Papels bevatten in tegenstelling tot pustels geen pus, maar ze kunnen toch erg vervelend en pijnlijk zijn.

De oorzaak van papels

Puistjes ontstaan vaak doordat haarzakjes verstopt raken met talg en huidcellen, ook bij het ontstaan van papels is dit het geval. Wanneer je bijvoorbeeld een mee-eter hebt zal het mengsel van talg en huidcellen naar de huidoppervlakte worden geduwd. Bij een papel is dit niet zo. Bij een papel zal de wand van het haarzakje scheuren waarna witte bloedcellen kans hebben om naar binnen te dringen. Wanneer dit gebeurt zal het haarzakje op deze plek ontsteken en zal er een papel gevormd worden.

Hoewel een papel een puistje zonder pus is, kan het wel zo zijn dat zich na verloop van tijd pus in de papel ontwikkeld. Een papel gaat vaak aan een pustel vooraf.

Papels zelf verwijderen

Een papel is een puistje dat onderhuids gegroeid is en daardoor erg lastig zelf te verwijderen is. Het heeft geen zichtbaar blaasje en is niet gevuld met pus waardoor uitknijpen lastig gaat. Zelf een papel verwijderen is dan ook niet aan te raden. Het vergroot namelijk de kans op littekens die onherstelbaar zijn.

Papels laten verwijderen door een schoonheidsspecialist

Een papel verwijderen is een specialiteit waar je niet zelf mee aan het experimenteren moet gaan. Vaak is het overbodig om een papel te laten verwijderen, ze zullen in veel gevallen uit zichzelf weer verdwijnen in een kort tijdsbestek.

Hygiëne

Om papels en andere soorten puistjes te voorkomen is het belangrijk om jouw huid goed te verzorgen. Een goede hygiëne met de juiste huidverzorgingsproducten zijn erg belangrijk voor jouw huid. Je gezicht reinigen wordt nogal eens onderschat, maar het is goed om hier echt de aandacht aan te besteden die het nodig heeft. Wanneer je dit doet zal je merken dat jouw huid zal gaan stralen!