Vette T-zone

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Vette T-zone
We spreken over een vette T-zone als de huid van het voorhoofd, neus en kin vetter is dan normaal en de rest van het gezicht juist droog of wel vochtarm. Uiteraard is niet ieder mens hetzelfde dus er komen ook andere combinaties voor.

Dat we te maken hebben met een vette T-zone kun je zien aan de vettige afscheiding. Als je bijvoorbeeld met een tissue over je huid gaat in dit gebied zal er een vettige afscheiding op de tissue te zien zijn. Bovendien komen in dit huidgebied comedonen (zwarte puntjes ofwel mee-eters voor) en vaak ook de gevolgen van deze verstoppingen NL. puistjes. Deze talgpropjes ontstaan door een te grote afscheiding van talg (sebum) en de porie gaat ontsteken om de uitgang weer vrij te maken.

De rest van de huid valt juist op door trekkerigheid, schilfertjes en soms roodheid (door het te weinig vet (sebum) en dus de wat schrale conditie van deze stukjes huid). Meestal zijn dat dus de wangen, rondom de ogen en de zijkant van het gezicht.
Het gevolg van deze huidsoort is dat de ene crème te vettig is voor de T-zone en de andere crème te weinig vet bevat voor de gevoelige vochtarme/droge delen van het gezicht.

Tip 1:
Als je het nog niet weet moet u natuurlijk voor jezelf achter komen waar juist bij jou de vette dan wel droge huidgedeeltes voorkomen. Zoals ik hierboven al beschreef zijn de vette delen makkelijk te onderscheiden van de droge delen van de huid.

Tip 2:
Iedere huid wordt naarmate de tijd verstrijkt so wie so droger. Dat wil in jouw specifieke geval zeggen dat naarmate je ouder wordt de vette delen van de huid steeds normaler d.w.z. droger worden. Dat betekent meteen dat dit type huid voorkomt bij jonge mensen.

Tip 3:
Het is goed om producten aan te schaffen voor een gecombineerde huid. Dus dat de producten en aan de talg werken en aan het hydrateren.

Tip 4:
De reiniging is erg belangrijk dat deze zacht is voor de huid en goed schoonmaakt
Een gecombineerde huid goed behandelen is niet zo moeilijk !

Tip 5:
Wat werkelijk fantastisch werkt voor een gecombineerde huid is de huid in plaats van gewoon leidingwater te gebruiken te reinigen met lauwwarme Kamillethee. Kamille werkt kalmerend of de droge delen van de huid en remt ontstekingen op de vette huiddelen.

Tip 6:
Voor de make-up geldt het volgende:
Schaf make-up producten voor de gecombineerde huid aan. Deze verzorgen de droge huid en werken matterend op de vette delen.
Als er weer grote verschillen zijn in beide huidsoorten schaf dan ook hier voor weer verschillende soorten make-up aan die geschikt zijn voor zowel de droge,vochtarme- als de vette huidsoort.

Tip 7:
De vette delen van de huid zullen in de loop van de dag zeker gaan glimmen. Gebruik dan een matterende poeder.

Tip 8:
Ook een gezonde levensstijl is voor dit huidtype erg aan te raden!
Eet niet te veel suiker, chips en chocolade. Zorg voor voldoende beweging zeker ook in de buitenlucht. Eet veel groente, fruit en volkorenbrood.

Ook roken is niet goed voor de huid.

Voor alle huidsoorten is het uiteraard aan te raden een gezonde leefstijl volgen!