Alle huidtypen

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Huidtypen
Wanneer je verzorgingsproducten kiest, houd dan rekening met jouw specifieke huidtype. Je huid biedt bescherming en vervult een aantal essentiële functies. Daarom is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Er zijn verschillende huidtypen te onderscheiden en elke huid heeft sterke en minder sterke eigenschappen. Daarom is het belangrijk om te weten welk huidtype je hebt en de verzorging daar zorgvuldig op af te stemmen.

De huid
Je huid is in veel opzichten belangrijk, ieder mens heeft een eigen huidtype. Het is het omhulsel van je lichaam en maakt je herkenbaar voor de mensen om je heen. Tegelijkertijd is je huid de eerste verdedigingslinie tegen schadelijke invloeden uit je omgeving. Het beschermt je tegen oververhitting, onderkoeling of uitdroging.
Het waarnemen via je huid kan belangrijke informatie opleveren over het al of niet goed functioneren van je lichaam als geheel. Dankzij de huid beschik je ook over tastgevoel en is het mogelijk om dingen te voelen.

Basis huidverzorging
Je huid is van nature heel krachtig. Het heeft een groot zelfregulerend en regenererend vermogen. Toch heeft je huid af en toe een steuntje in de rug nodig om in balans te blijven. Wisselende invloeden van buitenaf zoals weersomstandigheden en luchtvervuiling kunnen immers een schadelijk effect op de huid hebben. Daarom is het belangrijk je huid goed te beschermen en te verzorgen. Bij voorkeur met producten die de natuurlijke processen in je lichaam ondersteunen.