Gecombineerde huid

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Gecombineerde huid
Een gecombineerde huid wil zeggen dat sommige delen in dit geval de T- zone (dit is het voorhoofd, neus en kin) vetter is dan normaal en de rest van het gezicht juist droog of wel vochtarm. Uiteraard is niet ieder mens hetzelfde dus er komen ook andere combinaties voor.

Dat de T-zone te vet is kun je zien aan de vettige afscheiding. Als je bijvoorbeeld met een tissue over je huid gaat in dit gebied zal er een vettige afscheiding op de tissue te zien zijn. Bovendien komen in dit huidgebied comedonen (zwarte puntjes ofwel mee-eters voor) en vaak ook de gevolgen van deze verstoppingen NL. puistjes. Deze talgpropjes ontstaan door een te grote afscheiding van talg (sebum) en de porie gaat ontsteken om de uitgang weer vrij te maken.

De rest van de huid valt juist op door trekkerigheid, schilfertjes en soms roodheid (door het te weinig vet (sebum) en dus de wat schrale conditie van deze stukjes huid). Meestal zijn dat dus de wangen, rondom de ogen en de zijkant van het gezicht.
Het gevolg van deze huidsoort is dat de ene crème te vettig is voor de vette zone (T-zone) en de andere crème te weinig vet bevat voor de gevoelige vochtarme/droge delen van het gezicht.