Normale huid

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Normale huid
De verzorging
De normale huid is niet vet of droog en heeft geen zichtbare poriën, schilfers of vlekjes. Om de huid zo lang mogelijk gezond te houden en veroudering en rimpels tegen te gaan heeft ook een normale huid een goede verzorging nodig.

Algemene tips voor een gezonde huid
– drink voldoende;
– eet gezond met veel groente en fruit;
– wees matig met alcohol;
– rook niet;
– neem voldoende rust;
– beweeg zoveel mogelijk;
– reinig en verzorg de huid goed;
– bescherm je huid tegen de zon.

Het reinigen van de huid
De basis van een goede huidverzorging ligt in het reinigen van de huid. Gebruik hier geen gewone zeep voor. Zeep kan de beschermlaag van de huid aantasten waardoor huidproblemen kunnen ontstaan zoals acne, een geïrriteerde huid, een vette huid, jeuk en eczeem. Voor je lichaam kun je het beste een pH-neutrale zeep of een wasgel gebruiken. Je gezicht kun je het beste ’s ochtends en ’s avonds reinigen met een gezichtsreiniger.

Dagcrème
Na het reinigen van je gezicht ’s ochtends is het aan te bevelen een goede dagcrème met UV-bescherming aan te brengen, zodat de huid wordt beschermd tegen weersinvloeden en omgevingsinvloeden zoals verwarming of airco.

Nachtcrème
‘s Avonds na het reinigen kun je het beste een nachtcrème gebruiken. Je kunt kiezen voor een vochtinbrengende crème of een voedende crème wanneer je huid gedurende de dag toch trekkerig aanvoelt; bijvoorbveeld in de winter. Af en toe kun je een gezichtsmasker gebruiken.