Vette huid

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Vette huid
Deze huid komt voornamelijk voor bij jonge mensen. Deze vette huid is goed te herkennen door te kijken naar de t-zone (kin, neus en voorhoofd; vaak glimt dit gebied. Ook is het altijd dikker dan een niet-vette huid omdat er meer talg op het huidoppervlak zit met als gevolg dat de huid eerder verhoornd. Een andere goede manier om te weten of jij dit type huid hebt is om in de loop de dag een tissue tegen je gezicht te houden. Als er een olieachtige soort vocht op de tissue zit heb je meestal een vette huid.

Talg is voor een belangrijk deel uit vet opgebouwd en heeft een onmisbare functie voor het lichaam. Talg is een soort beschermingsolie die de huid beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Op het moment dat je een vette huid hebt is het proces van talg aanmaken niet in evenwicht met het natuurlijke verlies. Talg kan dan in plaats van beschermen de pH-waarde van de huid doen veranderen. Als de vette huid niet genoeg verzorgd wordt kan dit leiden tot ontstekingen en deze zijn vaak de voorloper van acne. In deze staat is de huid niet beschermd tegen bacteriën en andere schadelijke micro-organismen.
Toch heeft het ook zeker voordelen boven de niet-vette huid want een vette huid verouderd veel minder snel en de huid blijft lang jong. Ook is het een erg sterke huid in verhouding met een droge huid. Het is aan te raden om te proberen de talgproductie weer in evenwicht te brengen want als dit lukt krijg je niet een droge huid maar een gezonde en goed beschermde huid. Probeer dus de balans te vinden om een optimale huid te creëren. Het is niet zo dat het over je hele lichaam naar voren komt, het kan ook plaatselijk zijn.

De oorzaken
– Erfelijkheid
– Dieet
– Hormoonveranderingen, voornamelijk tijdens de pubertijd, maar dit kan ook op andere momenten onder andere omstandigheden
– Zwangerschap
– De pil
– Bepaalde cosmetica
– Vochtigheid en heet weer

Hoe verzorg je een vette huid het best?
Er belangrijk is om ervoor te zorgen dat je de huid weer in balans brengt. Je moet ervoor zorgen dat je je huid goed schoon houdt want een goed hygiëne is een must in het hervinden van de balans. Make-upresten en andere vuiligheid (bijvoorbeeld sigarettenrook) moeten liefst voor het slapen gaan elke dag verwijderd worden.