Zonnebank

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Huid en zon
Productvorm
Prijs
Sorteren op:

Zonnebank
Toegegeven, een zonnebank is niet zonder gevaar. Zeker niet als een op de zeven zonnebanken voldoet niet aan de regels voor uv-straling. Dit was het resultaat dat een onderzoek van de Europese Commissie in tien EU-lidstaten.
Verstandig gebruik van de zonnebank wordt dus uiteraard aangeraden. Gebruik de juiste beschermingsfactor, en smeren, smeren, smeren….

Zonnen lijkt ook ongevaarlijk, maar in werkelijkheid moet je er ook op letten niet overdreven veel tijd in de zon door te brengen en je huid zowel voor als na het zonnen goed te verzorgen.
Door blootstelling aan UV-straling kan door mutatie van het DNA in de huid de celcyclus verstoord worden. Blootstelling van de huid aan UV stralen (ultraviolette stralen) versnelt de veroudering van de huid en verhoogt de kans op verschillende vormen van huidkanker.
Invloed van UV-stralen op onze huid.
UV stralen kunnen onder andere:
– Vroegtijdige huidveroudering veroorzaken (UVA).
– Het immuunsysteem verzwakken (UVA).
– De pigmentatie stimuleren (UVA en UVB).
– Bij te hoge dosissen de huid verbranden (vooral UVB).
– Acute en chronische aandoeningen aan de ogen veroorzaken, zoals keratis, ook wel sneeuwblindheid of lasogen genoemd, en staar of cataract.
– De vorming van huidkankers, waaronder de gevaarlijkste maligne melanoom is, in de hand werken.

Bij overmatige blootstelling aan UV-stralen kunnen veranderingen of abnormale chemische verbindingen in het DNA optreden, die op hun beurt kunnen leiden tot veranderingen in het gedrag van de cel. Celdeling en verdubbeling van het abnormale DNA kunnen leiden tot huidkanker.

Geen zonnebank onder 18 jaar.
Het is net door deze blootstelling aan UV-straling, dat vermeden kan worden door niet onder de zonnebank te gaan, dat het niet aangeraden wordt bij jongeren onder de 18 jaar.