Huidverbetering begint bij jezelf. Verzorg je huid goed en gá voor die stralende huid!

 

VerbetermijnhuidAls ik denk aan huidverzorging en huidverbetering, dan moet ik het toegeven: ik ben niet altijd even lief geweest voor mijn huid. Ik heb liggen bakken in de zon om een mooie bruine teint te krijgen en ik heb niet altijd de tijd genomen om mijn huid goed te verzorgen. Guilty as charged! Ik was jong en dacht er niet bij na; ik dacht dat het wel los zou lopen. Bovendien had ik geen probleemhuid dus ik had geen dringende reden om mijn huid te verzorgen. Maar nu is het toch tijd om mijn leven beteren. Het is nooit te laat om lief te worden voor je huid!

 

Goede verzorging maakt het verschil

Nu ik de dertig gepasseerd ben, zie ik dat mijn huid verandert. Naarmate je ouder wordt, verliest de huid haar stevigheid en elasticiteit waardoor er rimpels kunnen ontstaan. Dit proces wordt bij mij nu langzaam maar zeker zichtbaar. Daarom zocht ik uit wat de oorzaken zijn van een normale en een versnelde huidveroudering. En uit mijn onderzoek blijkt dat je zelf veel kunt doen om het huidverouderingsproces te vertragen of uit te stellen. Eén van die factoren bleek een goede verzorging van de huid. En dat is iets wat je zelf in de hand hebt! Mijn favoriet in de loop der jaren is echt de hannah remodelling creme

 

Waarom moet je je huid goed verzorgen?VerbeterMijnHuid 2

Een goede verzorging van de gezichtshuid vormt de basis van een gezonde huid en draagt bij aan het vertragen van het verouderingsproces van de huid. Wanneer je jong begint met een goede verzorging van de gezichtshuid, heb je daar op oudere leeftijd profijt van. Ook wanneer je pas op latere leeftijd start met een goede verzorging van het gezicht, kun je nog uitstekende resultaten behalen in het verbeteren van je huid. Ik ben op zoek gegaan naar de belangrijkste aspecten van een goede verzorging van de gezichtshuid. Ik wil deze aspecten graag met je delen zodat ook jij je huid kunt verbeteren! Bovendien wil ik je kennis laten maken met de hannah-producten en Medex-producten die ik tijdens mijn zoektocht ben tegengekomen.

 

Elke huid is anders

Om jeVerbeterMijnHuid huid optimaal te kunnen verzorgen, moet je eerst jouw huidtype bepalen. Een onzuivere huid heeft immers ander behoeften dan een droge huid. Het gebruik van producten die bestemd zijn voor een ander huidtype, kan zelfs huidproblemen vergroten. Een vette huid heeft nu eenmaal geen baat bij een vette crème en een beschadigde huid moet je niet reinigen met een agressief reinigend product. Weet je niet welk type huid je hebt? Hieronder volgen de verschillende kenmerken per huidtype.

 

De normale huid

De normale huid is een gezonde huid met een normale talgproductie en zonder huidproblemen. De huid is goed doorbloed en kent geen droge of zeer vette delen, waardoor het fris oogt. De poriën zijn bij dit huidtype samengetrokken en niet duidelijk zichtbaar. De huid is glad, zonder puistjes en mee-eters en heeft een frisse, gezonde teint.

Verbetermijnhuid - normale huid

Een heerlijke 24-uurs elixer, voor maximaal herstel, bescherming en detoxen van ieder huidtype.

 

 

Een droge huid

Wanneer de huid te weinig talg produceert, kan de huid droog en strak aanvoelen. We noemen dit huidtype een ‘droge’ of ‘vochtarme’ huid. Mensen met dit huidtype kunnen last hebben van schilfertjes en in sommige gevallen ook van jeuk. De vochtarme huid is vaak dun waardoor adertjes vlak onder de huid zichtbaar kunnen zijn. Bij dit huidtype heb je veel last van invloeden van buitenaf -het weer- en overgevoeligheid. Een vochtarme huid kent ook een voordeel: door het gebrek aan talg hebben mensen met dit huidtype minder last van een onzuivere huid.

Medex Equendio Day Cream

Medex Equendio Cream

 

 

Een vette, onzuivere huid

Wanneer de huid te veel talg produceert, spreken we van een ‘vette huid’. Dit huidtype is te herkennen aan het olieachtige, vette laagje dat op de huid lijkt te liggen. Dit laagje bestaat uit talg en zweet. Met een vette huid heb je een grotere kans op grove poriën, puistjes, mee-eters en acne. Niet veel mensen weten dat dit huidtype ook voordelen kent: het vettige laagje beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf en houdt de huid soepel. Op latere leeftijd betekent dit dat je minder kans hebt op rimpels!

Verbetermijnhuid -Acne

hannah Active Mask

 

 

Een gemengde of gecombineerde huid

Bij dit huidtype hebben bepaalde gedeeltes van het gezicht de kenmerken van een vette, onzuivere huid en een ander gedeelte de kenmerken van een normale tot droge huid. Het vette gedeelte bevindt zich in de zogenaamde T-zone: de kin, de neus en het voorhoofd. In de T-zone kunnen door de overmatige talgproductie mee-eters en puistjes ontstaan. De huid van de wangen en rond de ogen is bij een gecombineerde huid juist normaal tot droog.

Verbetermijnhuid - gezicht reinigen

hannah Sensitive Skin Lotion

 

 

Een gevoelige huid

De gevoelige huid is zeer gevoelig -de naam zegt het al- voor invloeden van buitenaf. Slechte weersomstandigheden en bepaalde stoffen in make-up en huidverzorgingsproducten kunnen zorgen voor irritatie van de huid. De huid oogt bij dit huidtype vaak rood en vlekkerig. De huid voelt strak en droog aan en kan soms branden. Mensen met dit huidtype hebben een verhoogde kans op couperose. Bij deze aandoening zijn de haarvaatjes in de huid goed te zien.

verminder-rimpelvorming

hannah Asolution Serum

 

De rijpere huid

Wanneer je ouder wordt, verliest de huid aan elasticiteit en stevigheid. Als gevolg van dit verouderingsproces van de huid kunnen er lijntjes en rimpels ontstaan. De rijpere huid is vaak wat dunner en droger doordat er vocht aan de huid onttrokken wordt. Hierdoor kunnen er schilfertjes of ruwe plekjes op de huid gevormd worden. Er kunnen onder invloed van de zon ook pigmentvlekjes ontstaan. Deze pigmentvlekjes worden ook wel ‘ouderdomsvlekken’ of ‘levervlekken’ genoemd. De rijpere huid kan ook wat vaal en ongezond ogen.

Medex Albapearl

Medex Albapearl

 

 

Hoe verzorg ik mijn gezicht nou echt goed?VerbeterMijnHuid

Een goede verzorging van het gezicht bevat in ieder geval twee reinigings- en verzorgingsmomenten per dag; in de ochtend en voor het slapen gaan. Wanneer je bij het reinigen en het verzorgen van je huid kiest voor producten die zijn afgestemd op jouw huidtype, voldoe je het best aan de behoeften van jouw huid. Een goede verzorging van het gezicht zorgt direct al voor een frisse, gezonde teint en legt een goede basis voor de toekomst.

 

Gezichtsreiniging

Goed, er zijn dus twee momenten waarop je je gezicht reinigt. Ik had vroeger nog weleens de neiging om met make-up op te gaan slapen, maar daar wordt je huid niet blij van! Het reinigen van je gezicht kost maar een paar minuten en daarna voel je je weer fris. En het geeft toch voldoening wanneer je weet dat die paar minuten het verschil maken voor je huid?

 

Gezichtsreiniging in de ochtend

VerbeterMijnHuid - reinigingVeel mensen smeren ’s morgens direct dagcrème op het gezicht zonder het eerst te reinigen. Ik heb me daar ook weleens schuldig aan gemaakt (tenzij ik de nacht ervoor met make-up op was gaan slapen… Dan moest ik wel!). Wanneer je slaapt, is je huid druk in de weer. In de nacht herstelt de huid, dode huidcellen worden afgestoten en afvalstoffen worden aan de oppervlakte van de huid afgevoerd. Bovendien zweet je ’s nachts en gaat de talgproductie gewoon door. Je gezicht reinigen in de ochtend is dus zeker geen overbodige luxe!

 

Gezichtsreiniging in de avond

Door je gezicht voor het slapen te reinigen, bied je de huid een goede start in het zojuist genoemde herstelproces. In de avond is je gezichtshuid vuil van de make-up, de dode huidcellen, talg en zweet. Om de huid weer schoon en fris te maken, moet je de huid intensiever reinigen dan in de ochtend. Hieronder staan verschillende gezichtsreinigingsproducten die je kunt gebruiken.

 

GezichtsreinigingsproductenVerbeterMijnHuid

Als basis zou iedereen een reinigingsgel of -melk en een tonic in huis moeten hebben. Daarnaast zijn er nog andere producten voor een intensieve reiniging of de reiniging van een specifiek deel van het gezicht, zoals de huid rondom de ogen. Gebruik altijd producten die zijn afgestemd op jouw huidtype. Zo maak je optimaal gebruik van de specifieke toegevoegde waarde van het product voor jouw huid.

Reinigingsgel of -melk

Ik gebruikte vroeger altijd reinigingsmelk op een watje zonder water toe te voegen. Maar ik heb echter gemerkt dat ik met lauwwarm water een frisser gevoel krijg na het reinigen. Je kunt het reinigingsproduct natuurlijk gebruiken in combinatie met (vochtige) watjes, maar het werkt ook heel goed met je blote handen. Masseer de reinigingsmelk of reinigingsgel met zachte, ronddraaiende bewegingen in de licht vochtige huid. Focus daarbij op eventuele probleemgebieden, zoals de T-zone. Vervolgens spoel je de melk of gel weg, eventueel met behulp van een washandje.

hannah cleansing milk

hannah Cleansing Milk
Tonic

Met een tonic verwijder je de laatste restjes reinigingsmelk of -gel en herstel je de zuurgraad van de huid. Met name bij de haargrens en in de plooien blijven vaak restjes reinigingsmelk achter. Door een beetje tonic op een watje te doen en hiermee over je gezicht te gaan, verwijder je ook deze laatste restjes. Pas op bij de huid rondom je ogen; deze is extra gevoelig en mag niet in aanraking komen met de tonic. Na de tonic is je huid helemaal klaar om verzorgd te worden en kan het de werkzame stoffen in een dag- of nachtcrème beter opnemen.

Oogreiniging

Om je oogmake-up te kunnen verwijderen, heb je een speciale oogmake-up remover nodig. De  remover moet sterk genoeg zijn om de oogmake-up te verwijderen, maar zacht genoeg om de kwetsbare huid rondom de ogen niet te beschadigen. Een reinigingsproduct voor de ogen is meestal op waterbasis. Om waterproof make-up te kunnen verwijderen heb je een remover op oliebasis nodig. Je doet de remover eenvoudig op een watje en legt deze even op je ogen. Zo kan de remover even intrekken voordat je voorzichtig met het watje langs je ogen wrijft. Herhaal dit tot alle oogmake-up verwijderd is.

Medex-Eye-Make-up-Remover

Medex Eye Make-up Remover

Peeling

Hannah Enzymatic Skin Peeling

hannah Enzymatic Skin Peeling

Maximaal één tot twee keer per week kun je de huid reinigen met een scrub of peeling. Ik gebruik zelf graag hannah Enzymatic Skin Peeling. Dit reinigingsproduct verwijdert de dode huidcellen en maakt mijn huid egaal en zacht. Na zo’n peeling voelt je huid weer strak, glad en fris aan. Wanneer je dit echter te vaak doet, kun je de huid beschadigen. Je kunt bij ernstige huidproblemen ook kiezen voor een professionele fruitzuurpeeling, maar dit kun je niet zelf doen; een huidtherapeut voert de fruitzuurpeeling uit. Bij een fruitzuurpeeling zorgt de werkzame stof ‘glycolzuur’ ervoor dat de huid weer jong en fris oogt.

Reinigende gezichtsmaskers

Een reinigend gezichtsmasker zorgt voor een intensieve reiniging van de huid. Je kunt zo’n masker kant-en-klaar kopen, maar je kan er ook voor kiezen om zelf een masker te maken. Op internet zijn diverse tutorials te vinden voor het maken van een gezichtsmasker dat op eenvoudige wijze mee-eters en onzuiverheden verwijdert. Ik kies graag voor hannah Active Mask, eenvoudig in het gebruik en zeer effectief.

Kompresdoekhannah-Kompresdoek

Ik ben erg weg van de kompresdoek van hannah. Je maakt de kompresdoek nat en verwarmt deze vervolgens 20 tot 30 seconden in de magnetron. Vervolgens leg je de warme doek op je gezicht en laat je de stoom die van de doek af komt het werk doen. Deze reinigingsmethode reinigt diep en intensief terwijl het ook hydraterend is voor de huid. Wanneer ik op de bank lig met zo’n doek op mijn gezicht waan ik mij bij de schoonheidsspecialist. Heerlijk!

Verzorging van het gezicht

Verbetermijnhuid - Proefdiervrij
Er zijn verschillende producten om je gezicht overdag en ’s nachts te verzorgen. Je hebt vast al gemerkt dat ik erg enthousiast ben over hannah-producten en Medex-producten. Naast het feit dat ik deze producten kwalitatief erg goed vind en erg lekker vind ruiken, is het een natuurlijke huidverzorging en zijn de producten proefdiervrij. Ik vind het erg belangrijk dat de gezichtsverzorgingsproducten die ik gebruik proefdiervrij zijn; jij toch ook?

 

Verzorging van het gezicht in de ochtend

Net als bij gezichtsreinigingsproducten is het ook bij gezichtsverzorgingsproducten belangrijk dat deze zijn afgestemd op jouw huidtype. Een gevoelige huid wil je immers beschermen, een kwetsbare of beschadigde huid wil je voeden en een vette, onzuivere huid wil je minder laten glimmen. Met een gezichtsverzorging die is afgestemd op jouw huidtype bereik je het beste resultaat.

 

Verzorging van het gezicht in de avondVerbetermijnhuid - gezichtsverzorging

In de nacht herstelt de huid zich en vindt er celvernieuwing plaats. Je wilt dan graag een crème gebruiken die dit proces stimuleert en de huid voedt. Er zijn diverse producten te koop die de celvernieuwing stimuleren waardoor je ’s morgens wakker wordt met een gezond ogende huid.

 

GezichtsverzorgingsproductenVerbetermijnhuid - Een verzorgde huid

Je kunt je gezicht verzorgen met een dag- en een nachtcrème. Mensen met een rijpere huid die te maken krijgen met zogenaamde kraaienpootjes naast de ogen, kunnen ook kiezen voor een oogcrème die de huid rondom de ogen verzorgt. Voor extra verzorging kun je kiezen voor een serum of een gezichtsmasker dat de huid voedt en hydrateert.

Dagcrème

hannah Fade Treatment

hannah Fade Treatment

In de ochtend gebruik je een ander verzorgingsproduct dan in de avond. Een goede dagcreme kan, naast de specifieke werkzame stoffen voor jouw huidtype, ook een Sun Protection Filter (SPF) bevatten om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-straling. Een voorbeeld van een goede dagcrème met zonnefactor is de hannah Fade Treatment.

Nachtcrème

Medex Exoliere Night Cream

Medex Exoliere Night Cream

Nachtcreme is vaak rijker en romiger dan dagcreme. Je voelt vaak gewoon dat de crème voedend is, zo fijn voelt het om hem op de huid te smeren. Veel anti-ageing producten doen hun werk ’s nachts. Het is voor mensen met een rijpe huid zeker aan te raden te kiezen voor een anti-ageing nachtcrème. Iedereen heeft echter baat bij een goede nachtcrème. Medex Exoliere Night Cream is bijvoorbeeld een nachtcreme die de huid optimaal verzorgt en kan bijdragen aan het verbeteren van je huid tijdens de nacht. Een echte aanrader!

Serums

Om je huid een echte oppepper te geven kun je, zoals ik eerder al schreef, ook gebruik maken van een serum. Een serum bevat vaak een hoge concentratie vitamines en antioxidanten. De werkzame stof is zo klein en dringt zo makkelijk in de huid dat ook de diepere lagen worden gevoed. Een serum is vooral aan te raden wanneer je last hebt van bepaalde huidproblemen. Zo zijn er bijvoorbeeld serums die hydrateren en serums die werkzaam zijn tegen huidveroudering. Met slechts een paar druppeltjes serum voordat je de dag- of nachtcrème aanbrengt, bereik je een groot resultaat.

Medex Concentrated Stam Cell Serum

Medex Concentrated Stam Cell Serum

 

 

 

Oogcrème

Oogcrèmes met vitamine A-zuur (tretinoïne) of retinol (vitamine A) zijn effectief bij het vervagen van kraaienpootjes. Het is in ieder geval voor de nacht aan te raden om de huid rondom de ogen licht in te masseren met een oogcrème om een maximaal resultaat te bereiken. De huid rondom de ogen is erg gevoelig, dus wees zorgvuldig bij de keuze van een oogcrème.

Gezichtsmaskers

Medex-Face-Lift-Mask

Medex Face Lift Mask

Met gezichtsmaskers kun je de huid diep voeden. Er zijn ook maskers die de huid strakker maken en zo jonger doen ogen. Medex Face Lift Mask is een masker voor een zachte en stevige huid. In het product is ‘jeugdbevorderend’ Tinticosyn verwerkt; een revolutionaire vinding van Medex. Het zorgt voor de aanmaak van huidverstevigende proteïnen zoals collageen en elastine.

Verzorging van het gezicht voor mannen

Verbetermijnhuid - de mannenhuidk heb tot nu toe vooral het accent gelegd op de verzorging van het gezicht voor vrouwen. Mannen gaan echter ook steeds meer aandacht besteden aan hun huid en hechten steeds meer waarde aan een goede verzorging van het gezicht. Voor mannen die hun huid graag verzorgen en vrouwen die de verzorging van de gezichtshuid van hun man of vriend willen stimuleren, ben ik op zoek gegaan naar de belangrijkste aspecten binnen de verzorging van de gezichtshuid bij mannen.

 

Het verschil tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid

De huid van de man is dikker, kent een hogere talgproductie en is gevoeliger voor prikkels. Doordat de gezichtshuid van de man ook meer haargroei heeft en vaak wordt geschoren, verschilt de huid ook in zuurgraad. Doordat de mannenhuid verschilt van de vrouwenhuid, heeft de man gezichtsverzorgingsproducten nodig die zijn afgestemd op zijn behoeften. Mannen kunnen dus het best gebruik maken van verzorgingsproducten uit een mannenlijn.

 

Hoe kan de man zijn huid het beste verzorgen?

Het principe van een goede verzorging van de gezichtshuid blijft hetzelfde: het gezicht reinigen en daarna verzorgen leidt tot een frisse en gezonde huid. Mannen geven vaak de voorkeur aan reiniging met een gel die ze eenvoudig kunnen aanbrengen en af kunnen spoelen. Gezichtsreiniging moet niet langer duren dan strikt noodzakelijk. Even nabehandelen met een tonic of toner, een dagcrème op het gezicht en de man is weer klaar!

Medex Cleansing Gel

Medex Cleansing Gel

 

 

 

Voor de man die nog wel wat meer wil doen…

Voor de man die wel de tijd wil nemen voor het verzorgen van zijn gezichtshuid, is een wekelijkse peeling of scrub aan te raden. Naast het verwijderen van dode huidcellen en het egaliseren van de huid, is een scrub ook bijzonder effectief bij het voorkomen van ingroeiende baardhaartjes. Daarnaast kan er nog gekozen worden voor een masker dat reinigt en/of verzorgt. Een goede verzorging van de gezichtshuid helpt ook bij mannen het verouderingsproces van de huid te vertragen. Even de tijd nemen voor het verzorgen van de huid is dus zeker lonend op de korte en op de lange termijn.

En deze dingen zijn óók belangrijk voor je huid

VerbeterMijnHuid - Man en vrouwEen goede verzorging van de gezichtshuid is slechts één van de vele factoren die bijdragen aan een frisse en gezonde huid. Er is nog meer dat je zelf kunt doen om huidverbetering te bevorderen. De belangrijkste boosdoeners voor de huid zijn roken en de zon. Je kunt dus het best stoppen met roken en je huid beschermen tegen zonlicht. Daarnaast is alles wat goed is voor je lichaam ook goed voor je huid: gezond en gevarieerd eten, voldoende drinken, voldoende bewegen en voldoende ontspanning. Met een gezonde lifestyle verbeter je je huid.

CONCLUSIE

Een goede verzorging van de gezichtshuid helpt om het verouderingsproces af te remmen. Bovendien is een goede reiniging en verzorging van het gezicht de sleutel tot het verbeteren van je huid en de behandeling van huidproblemen. In dit artikel zocht ik een antwoord op de vraag wat nu eigenlijk een goede verzorging van de gezichtshuid inhoudt.

Kies het product dat bij jouw huid past

Het afstemmen van de producten op jouw huidtype, is het belangrijkste advies dat ik kan geven rondom de verzorging van jouw huid. Alleen als je producten gebruikt die de werkzame stof bevatten waar jouw huid behoefte aan heeft, maak je optimaal gebruik van het resultaat dat je met verzorgingsproducten kunt bereiken op jouw weg naar een egale, frisse en gezonde huid.VerbeterMijnHuid - Vrolijk
Zorg er in ieder geval voor dat je iedere ochtend en avond je gezicht reinigt met een reinigingsmelk of -gel en een tonic. Vervolgens is het belangrijk na het reinigen de huid te verzorgen met een dag- of nachtcrème. Eens per week kun je je gezicht reinigen met een masker en/of een scrub of een peeling. Aanvullende verzorging van de huid kan door middel van oogcrèmes, serums en voedende maskers.

Verzorging van het gezicht voor de man

De huid van de man verschilt van de gezichtshuid van de vrouw en vraagt daarom om producten die zijn afgestemd op de mannenhuid. Het reinigings- en verzorgingsritueel verschilt in praktisch opzicht niet veel van de aanbevolen verzorging van het gezicht van de vrouw.

Het is nog niet te laat!

Verbetermijnhuid-niet-te-laatWie serieus werk wil maken van het verbeteren van de huid en het vertragen van het verouderingsproces begint bij zichzelf. Je bereikt een optimaal resultaat wanneer je jouw complete levensstijl aanpakt. Niet roken, niet zonnen, gezond en gevarieerd eten, voldoende water drinken, voldoende bewegen en voldoende ontspannen zijn belangrijke aspecten bij het verbeteren van je huid.
Of je nu jong bent en goed wilt beginnen of net als ik de dertig bent gepasseerd en nu pas lief bent voor je huid: het is nooit te laat. Ik heb een hoop geleerd over de juiste gezichtsverzorging van de huid. Het is in de praktijk echter een proces van vallen en weer opstaan. Ik ben niet perfect, maar ik troost me met de gedachte dat niemand perfect is. Ik probeer elke dag weer zo lief mogelijk te zijn voor mijn huid. Ik kies daarbij voor hannah producten en Medex producten, natuurlijke huidverzorging waar ik mij prettig bij voel.

Begin bij jezelf!

Wil jij ook je huid verbeteren? Huidverbetering begint bij jezelf! Is het niet fijn dat er naast erfelijke factoren ook diverse aspecten zijn waar je wél zelf invloed op hebt? Je hebt nu de handvatten om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van jouw huid. Vergeet echter niet: een gezonde en frisse uitstraling begint altijd met een fris, gezond en positief innerlijk!

hannah-Huidverzorgingsset-compleet

hannah kennismakingsset