Herstellen

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Herstellen
De huid is kwetsbaar en heeft altijd verzorging nodig, speciaal de gezichtshuid die altijd blootstaat aan allerlei agressieve invloeden van buitenaf. Wassen van de huid, en douchen, reinigt de huid maar tast op hetzelfde moment ook de natuurlijke beschermende laag aan. Je huid is na een douche wel lekker schoon, maar staat direct daarna letterlijk bloot aan invloeden van buitenaf, zonder natuurlijke bescherming. Is het dus beter om maar niet meer te douchen? Natuurlijk niet, maar je moet wel een paar voorzorgsmaatregelen nemen. Neem bijvoorbeeld een milde, zeepvrije douche crème.

Zuurgraad
Wanneer je je wast met een toiletzeep of agressieve producten, was je je huid wel goed en verwijder je alle vuil van je huid, maar verstoor je ook de belangrijke zuurgraad van je huid. De huid heeft daarna tijd nodig om deze natuurlijke bescherming te herstellen en is in die tijd extra gevoelig voor invloeden van buitenaf en irritaties. Kies dus voor zeepvrije reinigingsproducten voor je huid. Dit raad ik speciaal aan voor de gezichtshuid. De PH-waarde (zuurtegraad) van een gezonde huid is ongeveer 5,5 Ph. Een vette huid ligt iets hoger, terwijl een droge huid iets lager ligt.

Vuilophoping
Je huid is voorzien van een andere natuurlijke bescherming dat bestaat uit vocht en vet. Gedurende de dag raakt je huid vervuild. Hiertegen is de huid prima bestand door deze natuurlijke bescherming. Maar dat wil niet zeggen dat je je huid niet moet reinigen, speciaal voor het slapen gaan. Tijdens de nacht werkt de huid op volle toeren om zich te herstellen van alle invloeden van de dag. Hierbij kun je denken aan externe invloeden zoals zonlicht, airco en uitlaatgassen. Er zijn ook veel interne invloeden zoals stress, nicotine, alcohol en slechte voeding.
Een verzorgende nachtcrème kan je huid helpen om te herstellen gedurende de nacht, maar is niet effectief als deze zich eerst een weg moet banen door vuilophopingen. Hierdoor zouden pukkels kunnen ontstaan en de huid kan geïrriteerd raken.

Het kiezen van reinigingsproducten
Kies een reinigingsproduct die past bij je huidtype en de toepassing. Als je bijvoorbeeld een droge huid hebt, kun je het beste een reinigingsmelk gebruiken. Dit gebruik je zonder water, dus de kans op uitdroging is minimaal aangezien water je huid uitdroogt. Na de reiniging een tonic of lotion aanbrengen om ervoor te zorgen dat de laatste restjes vuil en reinigingsmelk weggewerkt worden, en dat de poriën zich weer sluiten.
Een andere speciale toepassing is een reinigingsproduct voor het verwijderen van oogmake-up. Kies hiervoor een speciaal product om de tere huid rondom je ogen te beschermen.

Reinigingsproducten voor mannen
Ondanks dat de mannenhuid dikker en elastischer is dan de vrouwenhuid, is het voor de mannenhuid ook belangrijk om deze te reinigen. Met name het gezicht krijgt een dagelijkse scheerbeurt en wordt hierdoor iedere keer ernstig verzwakt. Breng na het scheren een speciaal product aan die het irriteren van de huid tegengaat.

Bikinilijn en geslachtdelen
Als je gewend bent om de bikinilijn te scheren of te waxen, heeft deze super-tere huid veel verzorging nodig. Ook hier geld dat de huid zich moet herstellen van de agressieve behandeling. Gebruik een passende crème die de huid zo snel mogelijk tot rust brengt.