Huid Peelen

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Huid peelen

Door je huid te peelen zorg je ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden. Je lichaam zorgt er zelf voor dat deze cellen naar het huidoppervlak komen. Het bestaat uit afvalstoffen en afgestorven hoorncellen. Een gedeelte ervan valt gedurende de dag van de huid af maar er blijft altijd een gedeelte achter op de huid. Dode huidcellen zijn heel normaal omdat je huid elke dag bezig is met het vernieuwen van de cellen. Maar het is wel belangrijk om ze te verwijderen.

Wanneer je de dode huidcellen niet verwijderd kan de huid er dof uit gaan zien en er kunnen pukkels op de huid ontstaan, doordat het de poriën blokkeert. Als de cellen in aanraking komen met bacteriën en talg kan het gaan ontsteken met acne tot gevolg. Ga je huid peelen en de doffe kleur zal verleden tijd zijn.

Hoe kan ik mijn huid peelen?

Als je je huid peelen gaat wil je ervoor zorgen dat je huid een roze gloed krijgt en hier een lange tijd profijt van hebt. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk dat je elke week je huid peelen gaat. Minimaal 1x per week en maximaal 2x per week. Wanneer je het maximum overschrijdt haal je niet alleen de dode huidcellen maar beschadig je de huid ook en wordt het gevoeliger voor de zon. Om dit te herstellen moet je huid hard werken waardoor je eerder kans hebt op huidveroudering.

Voor je gaat beginnen met de huid peelen, kun je er het beste eerst voor zorgen dat de huid droog en schoon is. Elke peeling werkt anders, bij de een dien je het 5 tot 10 minuten in te laten werken en bij de andere kun je het onder de douche aanbrengen en meteen afspoelen.

De voordelen van de huid peelen

De huid peelen brengt voordelen met zich mee. Zoals we hierboven al beschreven zorgt het ervoor dat je huid de frisse en stralende roze gloed krijgt en je met huid peelen verstopping van de poriën kan tegengaan. Maar behalve dit doet het nog veel meer voor je huid, waaronder het volgende:

  • Een zachte en gladde huid
  • Gaat huidveroudering tegen
  • Vermindert rimpels en fijne lijntjes
  • Verzacht pigmentvlekken
  • De huid neemt andere verzorgingsproducten beter op
  • Voorkomt pukkels en acne

Het verschil tussen de huid peelen en scrubben

Als we het hebben over de huid peelen dan wordt dit vaak verward met scrubben. Logisch, omdat het allebei dode huidcellen verwijderd. Alleen kun je voor het gezicht beter een peeling gebruiken dan een scrub. In een scrub zitten fijne tot grove korrels waarmee je prima je lichaam mee kunt inmasseren omdat het een dikkere huidlaag heeft. In tegenstelling tot je gezicht die een dunne huid heeft en kwetsbaarder is.

Bekijk gerust onze webshop voor producten voor huid peelen, beschermen, reinigen en meer. Heb je het huidverzorgingsproduct van jouw keuze gevonden? Bestel het artikel vandaag nog en wij zorgen voor een snelle en nette verzending van je order. Heb je vragen of wil je meer informatie? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Ik help je graag het geschikte product voor jouw huid te vinden.