Peelen

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Peelen
Regelmatig peelen helpt je huid gezond en stralend te zijn. Je huid is 24 uur per dag 7 dagen in de week hard aan het werk om nieuwe huidcellen te maken, te repareren en afvalstoffen af te voeren. Om dit proces te helpen is regelmatig een peeling of scrub doen geen overbodige luxe. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar wat is nou het verschil tussen peeling en scrub?

Dode huidcellen, het klinkt een beetje onsmakelijk vind je niet? Doordat je huid van binnenuit hard aan het werk is om je huid gezond te houden werkt je huid langzaam afvalstoffen en de afgestorven huidcellen naar het oppervlak.

Omdat deze dode huidcellen je huid een doffe, vale uitstraling kunnen geven, en ook nog eens voor pukkeltjes en puistjes kunnen zorgen, doordat ze de porie blokkeren, is het verstandig om je huid minimaal 1 en maximaal 2 keer per week te peelen/scrubben.

Wat is het verschil tussen scrub en peeling?
Een peeling bestaat eigenlijk altijd uit een verwekende stof. Dit is meestal een zuur, zoals bijvoorbeeld: fruitzuren w.o. citroenzuur en glycolzuur (AHA’s), maar ook Salicylzuur (BHA) is een veel gebruikt zuur. Deze zuren lossen als het ware de celtussenstof op, waardoor de dode huidcel er als het ware afvalt.

Een scrub bestaat uit een crème met fijne tot grove korrel. Doordat je met je vingertoppen deze scrubcrème inmasseert schuren de korreltjes de dode huidcellen weg. Je lichaam kan je ook scrubben met een speciale scrubhandschoen of sisalhandschoen. Net wat je zelf prettig vind in gebruik.

Voor je lichaam kun je beter kiezen voor de scrub en voor je gezicht een milde peeling.Je gezichtshuid is nu eenmaal vele malen dunner dan de huid van je lichaam, dus behandel haar met respect.

Hoe gebruik je een peeling of scrub?
Een peeling kan je vaak al aanbrengen op een schone droge huid, soms moet je de peeling even laten inwerken, dit kan licht tintelend aanvoelen en trekt langzaam weg. Afhankelijk van de peeling die je gebruikt laat je deze 5 tot 10 minuten inwerken, dit staat vaak wel aangeven op de verpakking.

Voor het lichaam is het het handigst om onder de douche te scrubben. Breng de scrubcrème aan op een vochtige huid en masseer in ronddraaiende bewegingen de scrub over je huid. Als je een scrubhandschoen of sisalhandschoen gebruikt kun je ook beter je huid eerst natmaken, anders kan het nogal pijnlijk schuren. Eventueel doe je wat douchegel op je handschoen, dan sla je 2 vliegen in 1 klap, door je gelijk te wassen.

Naverzorging
Als je een peeling of scrub gedaan hebt is het wel fijn om je huid even extra te verwennen met een voedende bodylotion of een maskertje of serum voor je gezicht. Alvorens je je crème aanbrengt. Hiermee geef je je huid gelijk wat extra voedingsstoffen, waardoor zij nog meer gaat stralen.