Reinigen

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Gezicht reinigen

Als je dagelijks je gezicht reinigen gaat ben je al op weg naar een goede basis voor huidverzorging. Wat de meeste mensen namelijk niet weten is dat je gezicht reinigen een belangrijk onderdeel is van de verzorging van je huid. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat dit dé belangrijkste is. Want zonder een goede reiniging van het gezicht worden andere verzorgingsproducten niet goed opgenomen door de huid waardoor er geen huidverbetering kan plaatsvinden.

Wanneer je namelijk je gezicht niet reinigt blijven er bacteriën, zweet, make-up en stof oftewel vuil op je huid zitten, waardoor je poriën verstopt kunnen raken wat tot puistjes, pukkels en acne kan leiden. En laat dit nu net iets zijn wat je graag wilt voorkomen.

Gezicht reinigen met water

Als we het hebben over het gezicht reinigen dan denken veel mensen aan het gezicht wassen met water. Echter is water alleen niet voldoende. Voor je kleding gebruik je ook niet alleen water om het schoon te krijgen, maar voeg je wasmiddel toe. Voor je gezicht geldt hetzelfde. Om ervoor te zorgen dat het vuil van het gezicht wordt verwijderd is het belangrijk om gebruik te maken van een reinigingsproduct zoals reinigingsmelk, reinigingsgel of een foam.

Deze producten breng je masserend op het gezicht aan en spoel je af met lauwwarm water. Voor een optimaal resultaat raden wij aan om 2 keer per dag je gezicht re reinigen. Vergeet hierbij ook de kin en de haarlijn niet. Je gezicht reinigen kun je het beste in de ochtend en in de avond doen. Je maakt in de ochtend je gezicht klaar om te beschermen tegen uitlaatgassen, talg en stof en ’s avonds wil je met een fris en schoon gezicht gaan slapen. Juist omdat onze huid in de nacht afvalstoffen en vet afscheidt.

Producten voor gezicht reinigen

Zoals we hierboven al beschreven hebben zijn er diverse producten voor gezicht reinigen. We vertellen je graag iets meer over het verschil in de reinigingsproducten. Reinigingsmelk  is dikker van textuur en reinigt de huid op een milde manier, wat het geschikt maakt voor alle huidtypes.

Een reinigingsgel is aan te raden als je een vette, onzuivere huid of een gecombineerde huid hebt. Het zorgt ervoor dat talg van de huid wordt opgelost. Als je een droge huid hebt en je gebruikt reinigingsgel om het gezicht te reinigen dan kan de huis droog of trekkerig aanvoelen.

Het gezicht reinigen met foam werkt heel makkelijk. Uit de flacon komt foam die je direct op de huid kunt masseren. In principe is een foam geschikt voor alle huidtypen. Belangrijk is hierbij om te kijken welke stoffen erin zitten. Voor de gevoelige tot normale huid is een foam met Aloë Vera  erin mild voor de huid. Voor de vette tot gecombineerde huid is een foam met salicylzuur juist beter geschikt.

In ons online assortiment kun je gebruik maken van ons handige zoekfilter om de het geschikt product voor gezicht reinigen te vinden. Heb je vragen of wil je meer informatie? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag.