Kuur geschikt

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Kuur geschikt

De huid is de spiegel van de gezondheid. Dagcrème beschermt de huid tegen allerlei invloeden van buitenaf. Nachtcrème bevat stoffen die de huid stimuleren en herstellen. Als je een vette huid hebt, kun je beter geen nachtcrème gebruiken omdat de huid hierdoor nog vetter wordt. Gebruik ook liever geen zeep en ontvettende producten bij een vette huid, omdat hierdoor de aanmaak van talg juist wordt gestimuleerd. Voor een constante huid moet je ook eens aan producten denken die kuur geschikt zijn.

Voor het optimaal functioneren van de huid is het belangrijk om de afvoerkanaaltjes van zweet- en talgkliertjes open te houden. In het gezicht kan dit door middel van een stoombad. Ga hiervoor met een handdoek over het hoofd tien minuten boven een kom heet water zitten. Ook warme kompressen zijn geschikt voor het openen van de poriën. Je kunt dit het beste doen voordat je naar bed gaat. Zo kan de huid rusten en voldoende zuurstof opnemen.

De huid en functies van de huid
De huid is opgebouwd uit een aantal lagen. In de zeer dunne opperhuid worden de huidcellen aangemaakt. Daarnaast heeft de opperhuid een zure beschermlaag, die beschermt tegen invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld zonnestraling). De daaronder liggende lederhuid bevat onder meer spiervezels, zweetklieren, bloedvaten en talgklieren. Deze laag maakt de huid weer soepel en geeft stevigheid. In het onderhuidse bindweefsel worden vetcellen geproduceerd, die vervolgens de onderhuidse vetlaag vormen. Dit maakt het logischer om vaker te verzorgen met producten die kuur geschikt zijn.