Lichaamsverzorging

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Lichaamsverzorging

Als het over huidverzorging gaat, hebben de meeste mensen de neiging zich te concentreren op hun gezicht en vergeten ze de rest van hun lichaam. Veel vrouwen hebben nauwelijks tijd om hun make-up aan te brengen en hun tanden te flossen, laat staan dat ze aandacht aan hun lichaamshuid, en dus aan lichaamsverzorging besteden.

Toch verraadt je lichaamshuid echt dat je ouder wordt. Dat geldt vooral als je het lichaam niet zo goed tegen de zon hebt beschermd zoals je misschien wel met je gezicht hebt gedaan. Je handen, onderarmen en decolleté gaan er ouder uitzien als je ze niet op de juiste manier verzorgt. Vanaf ongeveer je veertigste wordt schade door de zon (bruine vlekjes, rimpeltjes en verlies aan elasticiteit) hoogstwaarschijnlijk meer en meer op die delen van het lichaam zichtbaar.

Wat in ieder geval geldt voor de gehele lichaamshuid is, dat je die overal hetzelfde moet verzorgen. Huid is huid, en moet tegen de zon worden beschermd. Je huid zal er veel gezonder en zachter (en ja, ik durf zelfs te zeggen: jonger) uitzien als de producten die je gebruikt rijk zijn aan antioxidanten, huidverwante en huididentieke ingrediënten en anti-irriterende bestanddelen. Net als de gezichtshuid functioneert de lichaamshuid ook beter en absorbeert een dag- en nachtcrѐme beter als er ook wordt geёxfolieerd. Gebruik daarom een goed geformuleerd product met AHA of BHA om een gladdere en gelijkmatigere lichaamshuid te verkrijgen. Het idee dat je hals, decolleté of welk lichaamsdeel dan ook een andere huid- of lichaamsverzorging nodig heeft dan je gezicht, is een fabeltje.

Hier volgt een ‘Niet-Vergeten-Lijstje’ voor de dagelijkse lichaamsverzorging van de vaak vergeten delen van je lichaamshuid.

Vermijd zeep: zeep of een reiniger in een vaste vorm droogt de huid bijna altijd uit. De ingrediënten die zorgen dat een stuk zeep vorm behoudt, zijn niet goed voor de huid. Vooral als je een droge huid hebt, zal je lichaam veel beter aanvoelen en er veel beter uitzien als je een milde lichaamsreiniger gebruikt (een douche gel of body wash).

Hals en decolleté: waar het op neerkomt is dat je alles wat je op je gezicht smeert ook op je hals en decolleté dient te gebruiken. Vergeet niet dagelijks een product met zonnefilter (minimaal SPF15) en met zonnebeschermende ingrediënten te gebruiken op die delen van het lichaam die blootgesteld zijn aan daglicht. Gebruik ’s avonds een geavanceerde crѐme of lotion, die je het beste op een enigszins vochtige huid kunt aanbrengen. Een exfoliërend product met AHA verwijdert gelijkmatig en op een milde wijze de door de zon beschadigde huidlaagjes.

Handen en armen: dezelfde regels die voor je hals en decolleté gelden, gaan ook op voor je handen en armen. Wees vooral niet zuinig met het product met zonnefilter. Je handen hebben vreselijk te lijden onder de zon. De rimpelige huid en bruine verkleuringen die op je handruggen en armen kunnen verschijnen als je tussen de 35 en 40 bent, zijn het resultaat van schade door de zon. Het is uitermate belangrijk om elke dag van het jaar een product met zonnefilter te gebruiken en dat elke keer dat je de handen hebt gewassen opnieuw aan te brengen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het helpt om altijd een tubetje bij je te hebben, zodat je het niet hoeft over te slaan als je niet thuis bent.

Knieën, hielen en ellebogen: de huid van deze lichaamsdelen is vaak dik, ruw en bevat over het algemeen veel eelt. Dagelijks gebruik van een plaatselijk exfoliërend product met 1% of 2% BHA (salicylzuur) kan het probleem oplossen. Knieën, hielen en ellebogen hebben ook baat bij het aanbrengen van een extreem verzachtende crѐme of balsem.

Benen: alle basisbehoeften voor je hals en decolleté gelden ook voor je benen.