Lipstick

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Eigenschap
Huid en zon
Productvorm
Prijs
Sorteren op:

Lipstick

Een lipstick is een staafje bestaande uit een substantie die bedoeld is om op de lippen aan te brengen. Het staafje wordt omhuld door een kunststof koker met een draaimechanisme om het staafje omhoog te brengen. Op de koker zit een dop. Met name rode lippenstift wordt gebruikt door vrouwen om mannen aan te trekken. Als vrouwen opgewonden raken worden diverse lichaamsdelen meer met bloed doortrokken, zoals de lippen. Lippenstift is bedoeld om die opwinding kunstmatig te benadrukken en zo de aantrekkingskracht voor mannen te vergroten.

De meeste lippenstiften zijn cosmetica en bevatten kleurstof om de lippen te kleuren. Lippenstiften hebben de laatste jaren dikwijls een zonnefactor ingebouwd die de lippen beschermt tegen dagelijkse inwerking van schadelijke stralen. De meeste zijn ook hydraterend.

Er bestaan ook lippenstiften zonder kleur, die gebruikt worden om de lippen zacht te houden en te verzorgen. Dit wordt ook wel lippenbalsem genoemd en wordt door zowel mannen als vrouwen gebruikt.