Lotion

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Lotion

De gezichtslotion maakt steevast deel uit van ons beautyritueel. Het zit erin gebakken. De dagelijkse reiniging van je gezicht voltooi je met watje met lotion. Maar waarom eigenlijk? Wat doet een lotion?

Oorspronkelijk was de gezichtslotion bedoeld om de laatste zeep- en make-upresten van je gezichtshuid te verwijderen. Dat was vooral vroeger van belang toen men nog water en een stuk eenvoudig zeep gebruikte om de huid te reinigen. Vandaag de dag zijn de reinigingsproducten voor de huid echter zo geraffineerd dat ze de huid volledig schoonmaken.

Maar is je reinigingsritueel wel compleet zonder dat heerlijke prikkelende gevoel dat de huid zo fris doet aanvoelen en de poriën sluit?

Mogelijk wel. Het prikkelende en frisse gevoel wordt volgens veel dermatologen vooral veroorzaakt door prikkelende – lees: irriterende – stofjes die de huid doen uitdrogen. Voorbeelden van deze stofjes zijn alcohol, menthol, pepermunt en aceton. Verder zouden de poriën zich maar voor eventjes sluiten, namelijk door zwelling vanwege diezelfde irriterende stofjes. Grote poriën blijven echter, zo menen de dermatologen, grote poriën. Wil je je poriën tot in de diepte reinigen dan kun je beter een ‘modern’ huidverzorgingsproduct op basis van beta hydroxy acid (zoals salicylzuur) gebruiken.