Man

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Man

Selecteer “man” als je het belangrijk vind dat het product specifiek geschikt is voor een man.

Uiterlijke schoonheid en huidverzorging
Evenals bij een vrouw is het uiterlijk van de man belangrijk. Bij de eerste ontmoeting wordt een persoon meestal aangesproken op zijn of haar fysieke verschijning. Het uiterlijk van de mens is dan ook een zekere survival of the fittest. Mensen met een uiterlijk dat aan de normen voldoet zullen sneller sociaal aanvaard worden.

Overblijfsel van de oertijd
Je kunt iemands karakter niet beoordelen door naar zijn uiterlijk te kijken, maar dit lijkt een eigenschap te zijn die de mens al duizenden jaren bezit en een overblijfsel is van de jager-verzamelaar levensstijl.

Beschaving is pas iets van de laatste eeuwen. Daarvoor waren onze voorouders rondtrekkende jagers en verzamelaars van fruit, noten en groenten. En uiterlijk hielp de oermens te beoordelen welke vruchten en groenten rijp waren, welke delen goed waren om te eten welke delen slecht of rot. Deze oordelende eigenschap was belangrijk voor het overleven.

Geschiedenis van de schoonheid
Ideeën over schoonheid en dus ook huidverbetering veranderen: wat tien jaar geleden ‘in’ was, kan nu echt niet meer – maar over vijf jaar misschien juist weer wél.