Massage

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Massage

Een massage verbetert de bloedsomloop van je huid en verjongt je gezicht. Het kan de huid ook steviger maken en liften, en rimpeltjes of wallen verminderen. Daarnaast is een lekkere massage goed tegen stress, waardoor je je ontspannen en rustig voelt. Trakteer jezelf elke dag op een massage, of het nu ‘s morgens of ‘s avonds voor het slapengaan is.

– Begin met een schone huid. Was je gezicht zoals je altijd doet voordat je met de massage begint. Maak je gezicht schoon met een milde reiniger of met olie, spoel het af met handwarm water en dep het droog met een zachte handdoek.

– Doe een klein beetje olie op je gezicht. Met een klein beetje olie kun je je vingers makkelijker over je gezicht bewegen, zodat je niet aan je huid trekt. Het zorgt ook dat je gezicht stralend en glanzend is als je klaar bent. Je kunt allerlei soorten olie voor het gezicht gebruiken, of je kunt gewoon een olie kiezen die bij jouw huidtype past. Amandel, argan en jojoba zijn allemaal uitstekend om een gezichtsmassage mee te doen, omdat die de poriën niet verstoppen.

– Begin met het masseren van het lymfegebied. Veel mensen geloven dat gifstoffen uit het gezicht worden opgeslagen in de lymfeklieren, die zitten onder de oren aan de zijkant van de nek. Door dit gebied te masseren komen de gifstoffen vrij. Masseer de lymfeklieren met je vingertoppen in ronddraaiende bewegingen, een minuut lang.

– Masseer de zijkanten van je gezicht. Maak dezelfde ronddraaiende bewegingen langs de zijkanten de kaak, langs je mondhoeken, je neusvleugels en over je jukbeenderen. Duw je huid omhoog; nooit omlaag, want dan krijg je hangwangen. Hou dit een minuut lang vol.

– Masseer je voorhoofd. Maak brede, ronddraaiende bewegingen om beide kanten van je voorhoofd tegelijk te masseren. Begin bij je slapen en beweeg steeds verder naar het midden, en dan weer naar buiten. Doe dit een minuut lang.

– Masseer het gebied rondom je ogen. Zet je vingers op de boog van je wenkbrauwen. Wrijf ze naar de buitenste ooghoeken, voorzichtig onder je ogen totdat je bij de binnenste ooghoeken uitkomt. Ga verder langs de zijkant van je neus en weer over je wenkbrauwen. Herhaal dit een minuut lang.Door het gebied rond de ogen te masseren voorkom je wallen en gezwollen oogleden, waardoor je er stralend en jong uitziet.