Olie

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Prijs
Sorteren op:

Olie

Pure olie is van oudsher in gebruik om de huid te verzorgen en te beschermen. Met de komst van moderne cosmetica in de jaren ’50 van de vorige eeuw, is het gebruik van pure olie als huidverzorging in onbruik geraakt. Door schandalen in de voedingsindustrie zijn consumenten echter steeds kritischer geworden op het voedsel dat zij eten. Die bewustheids-trend is nu ook overgeslagen naar cosmetica: mensen willen precies weten wat zij op hun huid smeren. Die stoffen komen immers in het lichaam terecht (de huid is een orgaan en neemt stoffen op: denk aan nicotinepleisters). Daarom is dit product als verzorgingsproduct aan een comeback bezig, omdat het geen slechte stoffen bevat.

De herontdekking
Steeds meer vrouwen gebruiken oliën van amandel, argan en jojoba voor hun reguliere huidverzorging. Het aanbod en de variatie van oliesoorten in winkels is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Dat is te verklaren door de goede verhalen over de herstellende werking. Daarnaast is er ook behoefte aan simpele en duurzame producten die je kunt begrijpen; een noot die rechtstreeks van de teelt, handmatig geperst en daarna gezeefd in een flesje wordt gegoten. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.

Bij de één doet jojoba olie wonderen voor de huid met acne en een ander heeft mooiere resultaten met een combinatie van tamanu met druivenpitolie. Laat je dus goed voorlichten en test eerst uit voordat je grote flessen aanschaft.Olie is namelijk ook een zeer zuinig huidverzorgings product.

Olie is in het algemeen vloeibaar, zachter dan crèmes en trekt om die reden ook veel beter in de huid. Onderstaande tabel komt uit een farmaceutisch rapport over de voordelen van olie: verdeeld in innerlijk (voedsel) en uiterlijk (cosmetica). Het product is van alle markten thuis: anti-acne, hydraterend, anti-aging, helend etc.

Oil research
Het heeft de eigenschappen die we allemaal zoeken in de meest luxueuze merken. Sommige oliën verenigen zelfs meer dan 1 eigenschap waardoor een oudere huid met acne met 1 product klaar is. Anti-aging en aanpak van acne kan met bijvoorbeeld arganolie. Genoeg redenen dus om te starten of door te gaan met het vervangen van dag- en nacht crèmes door een pure plantaardige olie.