Peelend

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Peelend

Een mens verliest miljoenen dode huidcellen per dag. Als je dode huidcellen niet verwijdert, gaat je huid er grauw uitzien en kunnen je poriën verstopt raken. Als je poriën verstopt zijn, kan de talg in je huid nergens heen en hierdoor krijg je een huid met onzuiverheden. Tegenwoordig zijn er plenty producten die je helpen bij het verwijderen van dode huidcellen. Lees hier alles over een peelend of scrubbend product.

Scrubben of peelen?
Een ander woord voor scrubben en peelen is exfoileren. Bij dit type gezichtsreiniging is het belangrijk dat het voorzichtig gebeurt. Als je te hardhandig te werk gaat kunnen de onderliggende huidlagen beschadigen.

Wat is peelen?
Met een peelend product verwijder je (dode) huidcellen van de opperhuid. De dikte van de opperhuid die verwijderd wordt, hangt af van het type peeling dat gebruikt wordt, hoeveel er gebruikt wordt en hoe lang je de peeling laat zitten. Er zijn twee manieren om te peelen, te weten:
Chemische peeling
Bij deze wijze van peeling, smeer je een peelend stofje op je huid, waardoor de huidcellen van je opperhuid afsterven. Je kunt verschillende chemische peelings verkrijgen. Van zeer mild tot zeer agressief.
Mechanische peeling
Van dit type peeling bestaan ook een heleboel varianten. Mechanische peeling is hetzelfde als chemische peeling alleen dan zonder gebruik van een chemische stof. Een voorbeeld van een mechanische peeling is het laten wegeten van de dode huidcellen door visjes. Hou je hier niet zo van? Dan bestaan er ook nog vele andere soorten mechanische peelings. Er zijn mechanise peelings die je in een salon kunt laten uitvoeren en peelings die je thuis kunt uitvoeren, zoals scrubben.

Scrubben – wat is het?
Scrubben valt onder mechanische peeling. Hierbij schuur je met korreltjes een beetje van je opperhuid af. Hoe grover de scrub, hoe groter het schuureffect. Het gebruik van een scrub is best heftig voor een dunne huid. Gebruik daarom voor je gezicht altijd een gezichts-scrub en geen lichaams-scrub, dit kan je gezichtshuid ernstig beschadigen.

Het verschil tussen scrubben en peelen
Het verschil tussen scrubben en peelen is dat peelen eigenlijk een parapluterm is voor alles dat huidcellen van de opperhuid verwijdert en dat scrubben onder deze term valt. Scrubben is een vorm van (mechanisch) peelen.

Zorg ervoor dat je na een scrub of peeling je huid goed beschermt tegen de zon, omdat je huid een stuk kwetsbaarder wordt.