Peeling

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Eigenschap
Acne
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Peeling

Een peeling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid wordt verwijderd, waardoor oneffenheden worden verwijderd. Fijne rimpeltjes, acné of littekens worden minder zichtbaar. Het werkt ook stimulerend op de levende cellagen van de huid en gaat het verouderingsproces tegen. Het is een goed middel voor huidverbetering en de diepere peelings zijn zeer goed werkzaam tegen pigmentvlekken.

Er zijn drie verschillende soorten peelings:
– De mechanische: hierin zitten korreltjes die dode huidcellen afschuren. Ze worden ook wel scrubs genoemd.
– De enzymatische: deze zijn eiwitsplitsend; dode huidcellen worden los geweekt zonder te schuren. Ze zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid.
– De chemische: dit zijn peelings op basis van zuren die een heel opervlakkig laagje van de huid verwijderen. Dit klinkt wellicht eng, maar is het zeker niet!

De zogenaamde “chemische” peelings bevatten meestal AHA’s (alpha hydroxy acids) ook wel fruitzuren genoemd of BHA’s ( beta hydroxy acids). De peelings bevatten, afhankelijk van het huidtype, meestal melkzuur, glycolzuur, salicyzuur of trichloorazijnzuur. Ze worden gerangschikt van mild tot medium sterk.Soms worden in een product verschillende peeling methoden gecombineerd.

Waarom een peeling?
Huidveroudering, pigmentproblemen, zonneschade en acné zijn allemaal problemen die door de toepassing van een peeling verbeteren. Het resultaat is een fijnere, verbeterde huidstructuur, een frisse stralende huidskleur, minder pigmentvlekjes, verdikking van de lederhuid door aanmaak van collageen, minder fijne rimpeltjes en een diepe reiniging. Deze behandeling kan toegepast worden op het gezicht maar ook op andere gebieden zoals het decolleté.