De soorten peelings: Welke peeling is geschikt voor jou?

Peeling kan een geweldige manier zijn om je huid te verbeteren en te verjongen. Er is een verscheidenheid aan peelings waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van wat je wensen en behoeften zijn. Als je wil beginnen met een peeling voor thuisgebruik, is het belangrijk om te weten welke peelings er zijn en wat ze doen. In dit artikel vertel ik je alles over skin peelings en hoe je ze thuis kunt gebruiken.

Wat is een peeling?

Gezicht peelings worden meestal gebruikt om je huid er beter uit te laten zien en aan te voelen. Door de dode cellagen bovenop jouw huid te verwijderen zorgen ze ervoor dat nieuwe gezonde cellen tevoorschijn kunnen komen. Een peeling kan helpen bij acne, littekens en pigmentvlekken. Maar er zijn meer voordelen, zoals het voorkomen van rimpels en lijntjes. Peels gebruiken verschillende methoden. Sommigen verwijderen alleen de bovenste laag (opperhuid), terwijl andere juist dieper in de lederhuid doordringen waar zich het collageen bevindt dat verantwoordelijk is voor de elasticiteit van je huid.

Verschillende soorten peelings

AHA peeling

De alfahydroxyzuur of aha peeling is een effectieve manier van exfoliëren of het weghalen van dode huidcellen. Dit type bestaat uit fruitzuren zoals glycolzuur, melkzuur en salicylzuur. De aha peeling is bekend om zijn anti-verouderings eigenschappen, omdat het de collageenproductie stimuleert. Het heeft een exfoliërende werking en kan gebruikt worden om acne littekens, pigmentvlekken of rimpels te behandelen. AHA peelings kunnen thuis gebruikt worden maar worden ook toegepast in salons en klinieken. Sommige peelings zijn sterker dan anderen. Laat je dus goed informeren en gebruik een sterke peeling alleen in het weekend of na je werk. Op deze manier geef je je huid voldoende tijd om te herstellen.

TCA peeling

Een ander populair type is een trichloorazijnzuur of TCA peeling die op diepere huidlagen werkt om fijne lijntjes, grove poriën en acne littekens te verbeteren. Een TCA peeling staat ook bekend als een chemische peeling. Deze peeling is effectiever maar kan bijwerkingen veroorzaken zoals bijvoorbeeld roodheid. Intensievere procedures moeten door een estheticus of in je plaatselijke salon gedaan worden. Overleg eerst met een huidexpert of je een diepe peeling nodig hebt om jouw huid te verbeteren.

Oppervlakkige peelings: peeling van je gezicht thuis

Er zijn veel soorten huidpeelings, maar niet alle kunnen thuis gebruikt worden. Zoals aangegeven moeten peels met een hogere concentratie zuren door een estheticus of dermatoloog toegepast worden. Gelukkig zijn er genoeg peeling producten die je kunt kopen om op veilige manier thuis te gebruiken! Een meer oppervlakkige peeling heeft lagere concentraties en is niet schadelijk voor je huid. Je kunt een oppervlakkige peeling een- of tweemaal per week gebruiken om de conditie van je huid goed te houden.

Wat zijn de voordelen van thuis peelings gebruiken?

Het gebruik van gezichtspeelings is een effectieve manier om dode cellen te exfoliëren en te verwijderen, de poriën te reinigen en de collageenproductie te stimuleren. Zo kom je af van acne littekens, fijne lijntjes of ruwe plekjes.

Hoe verbetert een skin peeling je huid?

Het gebruik van huidpeelings is een geweldige manier om je te ontdoen van de oude en beschadigde bovenste laag van je huid. Het stimuleert de collageenproductie, waardoor nieuwe cellen op hun plaats kunnen groeien. Controleer altijd eerst of een peeling voor je gezicht geen agressieve chemicaliën of ingrediënten bevat die je gevoelige gezichtshuid kunnen schaden! Test het product eerst door het aan te brengen op plekken die niet direct zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld achter je oor of onder je kaaklijn.

Wat zijn geschikte producten om thuis te gebruiken?

Er zijn veel peelings online verkrijgbaar die je thuis kunt gebruiken. Controleer de ingrediënten om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor je huidtype. Gebruik altijd een zonnebrandmiddel als je na het gebruik van peelings in de zon gaat. Op deze manier voorkom je dat de zon je gevoelige gezichtshuid beschadigt! Op mijn website vind je de volgende producten die geschikt zijn om thuis op een veilige manier te gebruiken:

Medex Body Peeling Strong

Dit is een scrubcrème voor je hele lichaam. Je kunt deze regelmatig gebruiken om dode huidcellen te verwijderen en je huid te reinigen. Met de scrubcrème kun je ook overmatige verhoorning van je huid tegengaan. Het bevat vochtinbrengende bestanddelen om uitdroging en irritatie van je huid te voorkomen.

Medex Bio Exqur Peeling

Deze peeling gel is geschikt voor alle huidtypes. De peeling is enzymatisch en bestaat uit korrels van geklonterde zee-algen. Nadat de algen hebben gediend als peeling, zullen ze ook je huidconditie verbeteren. Ook voor de droge huid en bij lichte schilfering is deze peeling zeer geschikt, omdat hij niet schuurt.

hannah Enzymatic Skin Peeling

Deze peeling is ook ontwikkeld voor ieder huidtype. Heb je een gevoelige huid? Dan is de hannah Enzymatic Skin Peeling een perfecte oplossing om je poriën fijner te maken en te zorgen voor een gladdere huidstructuur. De peeling stimuleert celvernieuwing, werk egaliserend en reguleert de natuurlijke beschermlaag van je huid.

Verzorging na de behandeling

Om te voorkomen dat je huid gaat irriteren na de behandeling, moet je het gebruik van producten met alcohol of andere adstringerende bestanddelen vermijden. Vooral na een peeling kunnen deze stoffen irriterend zijn voor je huid.

Het verschil tussen een mechanische en chemische peeling

Er zijn verschillen tussen een mechanische en een chemische peeling. Een chemische peeling is heel intensief en kan alleen toegepast worden door een huidspecialist of in je plaatselijke salon/spa. Chemische peelings bevatten ingrediënten zoals salicylzuur en glycolzuur die je huid kunnen irriteren als ze op de verkeerde manier toegepast worden. Chemische of diepe peelings dringen veel dieper door in je huid en kunnen bijwerkingen hebben. Je kunt tot twee weken lang last hebben van roodheid, afhankelijk van hoe sterk het product is. Mechanische peeling is een minder intensieve behandeling die niet zo diep in je huid doordringt. Je kunt deze vorm van peeling dus thuis gebruiken. Als je huid gevoeliger is, is een mechanische peeling een goede optie. Raadpleeg altijd eerst je huidspecialist.

Wanneer moet je een mechanische peeling vermijden?

Als je wondjes op je huid hebt, vermijd dan mechanische peelings. Het kan de wond irriteren en tot een infectie leiden. Mechanisch peelen is ook geen goed idee als je huidziekten hebt, zoals een koortslip of een allergie. Vraag altijd je huidspecialist voor meer informatie wanneer je twijfelt of je een mechanische peeling kunt toepassen.

Wat zijn enkele van de voordelen van cosmetische peelings?

Cosmetische of mechanische peelings voor het gezicht hebben veel voordelen voor je huid. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je opgesomd:

– Verwijdert dode cellen

– Verwijdert mee-eters

– Vermindert rimpels en fijne lijntjes

– Maakt je huid egaler van kleur


Peelings tegen oneffenheden, puistjes rimpels en een doffe gezichtshuid

Er zijn verschillende soorten peelings die gebruikt kunnen worden om puistjes en acne te behandelen. De meest populaire peeling is de chemische peeling met salicylzuur, die de acne uitdroogt en helpt om ontstekingen in je huid te verminderen. Een andere goede manier om overtollige olie of vet van je gezicht te verwijderen is een mechanische peeling die melkzuur of glycolzuur bevat. Voor de zeer gevoelige huid zijn er peelings zonder chemische ingrediënten verkrijgbaar. Deze producten werken milder en irriteren je gezichtshuid minder.

De belangrijkste feiten van peelings op een rij:

  • Mechanische peelings kun je op een veilige manier thuis gebruiken. Ze helpen om je huid sterker te maken en de huidstructuur te verbeteren.
  • Chemische peelings zijn zeer intensief en kunnen alleen door een huidspecialist of in je plaatselijke salon/spa worden toegepast. Ze dringen dieper door in de huid, waardoor de aanmaak van collageen extra gestimuleerd wordt. Het is dus een hele effectieve manier om veroudering van je huid tegen te gaan en rimpels te verminderen.
  • Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Daarom is het belangrijk om er goed voor te verzorgen, zodat je een mooie huid hebt zonder vlekken of puistjes! Een peeling biedt hierbij de uitkomst om je huid te verbeteren.

Wanneer zie je resultaat?

Bij het gebruik van een mechanische peeling zie je meestal na een paar dagen al resultaat. Je ziet er egaler en strakker uit. Je kunt een mechanische peeling in de meeste gevallen meerdere keren per week gebruiken. Je moet altijd de gebruiksaanwijzing raadplegen voor je een product gebruikt!

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Het resultaat van een peeling blijft enkele weken zichtbaar. Dit is bij elke persoon verschillend en hangt af van je huidtype.

Wat gebeurt er als ik geen peelings gebruik?

Als je je huid niet verzorgt, dan kan deze droog, vet en vlekkerig worden. Om een slechte of dof uitziende huid te voorkomen, moet je er dus goed voor zorgen. Je kunt ook af en toe een salon of spa bezoeken, waar je je kunt ontdoen van dode huidcellen en puistjes. 

Mag ik make-up dragen na een mechanische peeling?

Na een peeling met fruitzuur is het belangrijk dat je op de dag zelf geen make-up draagt. Je huid heeft tijd nodig om te herstellen en kan door make-up geïrriteerd raken. Bij een chemische peeling en andere peeling procedures wordt de bovenste huidlaag verwijderd, waardoor je extra voorzichtig moet zijn. Je kunt dan vaak meerdere dagen geen make-up dragen. Lees je altijd goed in of vraag om advies bij een specialist. 

Is een peeling geschikt voor de rijpere huid?

Ja, een peeling is zeker geschikt voor de rijpere huid! Een mechanische peeling heeft een gunstig effect op je gezichtshuid, ongeacht je leeftijd. Het is dus nooit te laat om aan een betere huid te werken en ervoor te zorgen dat je er mooi uitziet. Ook een diepe peeling kan geschikt zijn om een verouderde huid te laten stralen.

Peeling van het gezicht tegen roodheid irritatie

Als je een geïrriteerde huid hebt, kan deze rood zijn. De meest voorkomende vormen van een rode huid zijn Couperose en Rosacea. Als je Couperose hebt, is je huid meestal gevoelig voor het klimaat en blootstelling aan de zon. Rosacea veroorzaakt roodheid op je voorhoofd of kin, maar kan ook zwellingen van gezichtsdelen zoals je neus veroorzaken. Een peeling kan deze vormen van huidirritaties goed voorkomen en verhelpen. Je huid kan natuurlijk ook simpelweg droog en ruw worden, wat vaak leidt tot roodheid irritatie. Ook dan kun je een peeling gebruiken om de conditie van je huid te verbeteren.

Heb ik een intensievere peeling nodig?

Het belangrijkste is dat je altijd een huidspecialist of dermatoloog raadpleegt om te beoordelen of je een intensievere peeling nodig hebt. Als je huid gezond is en geen roodheid of irritatie vertoont, dan is het beter om thuis gebruik te maken van een mechanische peeling.

Waarom een peeling gebruiken?

Je huid scrubben is een heel gemakkelijke manier om de conditie van ervan te verbeteren. Je kunt een peeling gebruiken wanneer je maar wilt en het kost je niet te veel tijd. Jouw huid verdient het om te stralen!

Hoe gebruik ik een exfoliator?

Je huid exfoliëren is heel gemakkelijk! Je kunt veel peelings een- of tweemaal per week aanbrengen. Breng het product aan op de natte huid en masseer zachtjes met ronddraaiende bewegingen over je gezicht. Na enkele minuten kun je het eenvoudig afspoelen met water.

Gezichtspeelings van hannah en Medex

In mijn salon verkoop ik al jaren de producten van hannah en Medex. Uit de ervaring van mijn klanten kan in zeggen dat de peeling producten van deze merken heel goed werken! Ik krijg vaak positieve reacties terug van klanten die zichtbaar hun huid hebben kunnen verbeteren. De producten zijn van een goede kwaliteit en zijn zeer gunstig geprijsd.

Bestel via de webshop van verbetermijnhuid.nl

Je kunt de producten van hannah en Medex bestellen via de van webshop verbetermijnhuid.nl. Hier vind je een uitgebreid assortiment met professionele huidverzorgingsproducten. Daarnaast vind je handige tips en informatie over producten die goed samengaan. Na het gebruik van een scrub of peeling is het bijvoorbeeld belangrijk om een moisturizer te gebruiken. Over dit soort onderwerpen geef ik veel informatie, die je in je dagelijkse routine kunt gebruiken.

Huidverbetering begint bij jezelf!

Als je huid gezond is, zal ze van binnenuit stralen. Het regelmatig verwijderen van dode cellen kan de conditie van je huid enorm verbeteren en ervoor zorgen dat je er jonger en gezonder uitziet. Wees lief voor je huid door het de verzorging te geven die het verdient. Want met een betere huid zit je beter in je vel.

Heb je nog vragen over peelings?

Je kunt altijd contact met mij opnemen als nog niet weet welke peeling geschikt is voor jouw huid. Door de jaren heen heb ik veel kennis opgedaan, waardoor ik voor ieder huidtype de juiste producten kan aanbevelen. Ik help je graag met deskundig advies zodat je zeker weet dat je goede huidverzorgingsproducten gebruikt die passen bij jouw huidtype.

Conclusie hannah huidcoach 

Door de vele jaren ontwikkeling, kennis en ervaring hebben hannah huidcoaches landelijk laten zien dat zij in staat zijn om optimale huidverzorging te bieden. Samen met een huidcoach wordt een gericht plan opgesteld van dagelijkse verzorging met hannah huidproducten. Alle producten zijn bovendien te bestellen bij Verbeter Mijn Huid. Op deze pagina zijn alle producten van hannah te bestellen. En voor 12:00 besteld, is morgen in huis! Daarnaast kan een ervaren hannah huidcoach nog extra services bieden, denk aan de bindweefselmassage en rimpel reductie therapie. Deze aanpakken zijn wetenschappelijk bewezen en gepatenteerd door hannah. Om die reden kunnen alleen hannah huidcoaches gebruik maken van deze aanpak.


Verder staat bij het huidverzorging proces centraal dat de klant duidelijk weet wat er gaat gebeuren. Zo wordt het plan afgestemd per klant, en aangepast op zijn of haar omstandigheden. Door empathie en inlevingsvermogen wordt vervolgens het optimale plan samengesteld voor die klant. Deze aanpak is heel anders dan een reguliere schoonheidsspecialist heeft. Die heeft bovendien geen strategie voor de lange termijn, iets waar een hannah huidcoach wel naar streeft. Zo bieden hannah huidcoaches net dat beetje extra, wat zich doet onderscheiden van een reguliere schoonheidssalon.


Ben je benieuwd naar de mogelijkheden als klant of om toekomstig hannah huidcoach te worden? Neem dan vooral even contact met ons op. Wij helpen jou graag, zowel als klant of als opleiding. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden en hier verder op bouwen.