Reiniging

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Reiniging

Iedereen weet inmiddels hoe belangrijk het is om ‘s ochtends en ‘s avonds je huid te reinigen en te verzorgen. Vooral ‘s avonds is het aan te raden om even de tijd te nemen zodat je alle make-up en viezigheid van de dag verwijdert van de huid. Maar de grote vraag is: wat is de van reiniging en verzorging van je gezicht?

Het is helaas niet mogelijk om iedereen te voorzien van een gepersonaliseerde huidverzorgingsroutine, maar de volgende stappen helpen je in ieder geval goed op weg! Kijk naar wat voor jou van toepassing is zodat je de juiste volgorde aan kunt houden.

Stap 1: Oogmake-up verwijderen
Afhankelijk van welke reinigingsproducten je gebruikt is het fijn om eerst oogmake-up te verwijderen. Zeker als je mascara en eyeliner draagt is het prettig om eerst de zwarte make-upvegen van je ogen te halen in plaats van het op je schone huid te smeren.

Stap 2: Gezichtsmake-up verwijderen
Tijd om te starten met de reiniging van de rest van het gezicht! Pak je cleanser naar keuze erbij – gebruik liever geen reinigingsdoekjes – en maak hiermee je huid schoon. Hoe milder de reiniger, hoe beter voor de huid. Als je huid strak en trekkerig aanvoelt na het reinigen weet je in ieder geval dat je het verkeerde product gebruikt. Meiden met een vette huid merken dan dat de huid alleen maar vetter wordt. Is je huid droog? Dan is een uitdrogende cleanser al helemaal bad news.
Voor je gezicht kun je trouwens ook prima een speciale olie gebruiken. Olie zorgt ervoor dat de make-up van de huid losweekt waardoor je huid nog beter gereinigd wordt. En nee, als je de juiste olie gebruikt krijg je hier geen puistjes van.

Stap 3: Toner
Na het verwijderen van alle make-up is het goed om even de laatste sporen van make-up en vuil weg te halen. Het kan zijn dat je een plekje hebt overgeslagen of dat de viezigheid niet goed weggehaald is. Dan komt een toner of micellair water goed van pas!
Breng een kleine hoeveelheid aan op een wattenschijfje en haal dit over het gezicht heen. Je hoeft niet te boenen trouwens! Het is niet nodig om ruw met de huid om te gaan om het extra schoon te krijgen of iets dergelijks. Als je nu kijkt naar je wattenschijfje zie je of je echt goed gereinigd hebt of niet. En als het meezit is je huid nu compleet gereinigd!

Stap 4: Anti blemish (‘s avonds)
Heb je last van onzuiverheden? Dan is dit de stap waarbij je een gel of andere producten aanbrengt die puistjes tegengaan. De gereinigde huid neemt de huidverzorgingsproducten beter op, vandaar dat je eerst de ‘speciale producten’ aanbrengt.

Stap 5: Serum (‘s avonds)
Stap 5 is net zoals stap 4 een optionele stap. Toch is een serum lekker voor de huid, vooral tijdens koudere maanden. Het maakt niet uit of je huid droog, normaal of vet is omdat het voor iedere huidtype geschikt is. Serum helpt tegen droge plekjes, onzuiverheden en roodheid van de huid terwijl het tegelijkertijd ervoor zorgt dat je ‘s ochtends wakker wordt met een zachte en stralende huid.

Stap 6: Dag- of nachtcrème
Dan de laatste stap: het aanbrengen van de dag- of nachtcrème, afhankelijk van het dagdeel. Gebruik wederom een crème dat past bij jouw huidtype. In dit artikel lees je precies hoe je de crème beste aanbrengt.

Tot slot: over het algemeen geldt dat je eerst de lichte producten aanbrengt voordat je zwaardere huidverzorging op de huid smeert. Houd hier dus rekening mee!