Scrubbend

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Huid en zon
Productvorm
Prijs
Sorteren op:

Scrubbend

Een product is scrubbend als je door het scrubben de dode huidcellen op je lichaam verwijderd. Het verliezen van huidcellen is natuurlijk. Dagelijks verlies je duizenden cellen. Zo vernieuwt je huid zich automatisch. Je kunt je huid een handje helpen door te scrubben. Je verwijderd dan de oude huidcellen waardoor de huid weer glad en glanzend wordt. Op deze manier voorkom je oneffenheden, verdwijnen puistjes en pukkeltjes en ga je ingroeiende haren tegen. Bovendien wordt de huid sneller en egaler bruin wanneer je regelmatig scrubt.

Waarom scrubben?
Naarmate je ouder wordt vertraagt het celvernieuwingsproces. Bij jonge mensen vernieuwen cellen zich tussen de 20 tot 28 dagen, bij oudere mensen duurt dit langer. Bovendien maakt je lichaam extra cellen aan als reactie op schadelijke stoffen van buitenaf, zoals luchtvervuiling, schadelijk zonlicht, droogte en stress. Hierdoor kan de huid zichzelf langzaam ‘verstikken’, hierdoor verliest de huid haar glans. Een behandeling met een scrubbend product kan dan weer zorgen voor een glanzende uitstraling.
Een goede scrubbehandeling kan bovendien zorgen voor een betere doorbloeding. Daarnaast kan het helpen tegen puistjes. Ook krijg je een gladder resultaat als je scrubt voor het scheren. Bovendien voelt een scrub heerlijk aan op de huid en in combinatie met een heerlijke geur is een scrub behandeling een lekker ontspannende ervaring.

Scrubben, hoe doe je dat?
Maak je huid goed nat en neem een beetje scrub op je hand. Vervolgens wrijf je met de scrub in rustige draaiende bewegingen over je huid. Zorg ervoor dat je niet te vaak over één stuk huid heen gaat, anders kan het gaan irriteren. Wees vooral niet te zuinig met de scrub en scrub ook niet te hard. scrub liever wat langer, maar met zachte hand, dan even kort boenen. Dan spoel je alles eraf en je huid voelt superzacht aan! Belangrijk is dat er geen zout of suiker meer op het lichaam aanwezig is, dit kan namelijk gaan schuren. Het kan zijn dat je huid na het scrubben een klein beetje rood is, dit komt doordat de doorbloeding van de huid gestimuleerd wordt.

Scrubben op het lichaam
De huid op je lichaam is dikker en dus minder kwetsbaar, hierdoor is het mogelijk om een product met een grover scrubbend vermogen te gebruiken. Masseer de scrub in over je hele lichaam, maar pas op bij de kwetsbare delen van je huid. Dan alles weer afspoelen en je huid voelt stralend en zacht aan.

Gezicht scrubben
Je gezicht heeft een kwetsbare huid. Deze is fijner van structuur en dus veel zachter voor je huid. Masseer de scrub zachtjes op het gezicht met kleine ronddraaiende bewegingen, hiermee verwijder je dode huidcellen en mee-eters. Let bij het inmasseren op de zogenaamde t-zone van het gezicht: neusvleugels, kin en midden van het voorhoofd. Vermijd de tere huid rond de mond en de ogen. Smeer je gezicht na het scrubben in met een verzorgende vochtinbrengende crème. Je gezicht mag je 1 tot 2 keer per week scrubben.

Lippen scrubben
Een lipscrub is speciaal ontwikkeld voor de tere huid van de lippen. Het is een zachte suiker scrub met verzorgende oliën. scrub de lippen maximaal 1 minuut. Door regelmatig scrubben zullen de lippen voller en roder worden door betere doorbloeding

Hoe vaak scrubben?
Stem het aantal scrub behandelingen altijd af op je huidtype. Heb je een droge en gevoelige huid? scrub dan 1 keer in de week. Heb je een normale tot vette huid? Dan kun je 2 tot 3 keer per week scrubben. Maar let op, ga nooit schrobben! Zodra je je dode huidcellen hebt verwijderd heb je te maken met tere, nieuwe huidcellen. Door agressief te scrubben kun je de huid beschadigen en ontstaat er irritatie. scrub dus langzaam en met zachte ronddraaiende bewegingen, geniet van de heerlijke geuren en wordt blij van het geweldige resultaat!