Serum

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Serum

De meeste huidverzorgingslijnen bevatten naast een dag- en nachtcrème ook vaak een serum. Dit is meestal een stuk duurder en zit in een kleiner flesje. En dat klopt ook wel. Het bevat vaak dezelfde werkzame ingrediënten als de gewone crèmes of lotions, alleen zonder allerlei vulmiddelen. Het is daardoor veel geconcentreerder en werkt heel efficiënt. De huid kan het daardoor heel snel opnemen.

Is het nodig om serums te gebruiken?
Het serum bevat vitaminen en anti-oxidanten in een hoge concentratie. Als je wilt kun je af en toe een serum gebruiken om je huid eens een flinke oppepper te geven. In tegenstelling tot gewone huidproducten bestaat een serum vaak uit kleinere moleculen die dieper in de huidlagen kunnen trekken. Dieper dan dat gewone vochtinbrengende crèmes lukt, omdat deze uit grotere moleculen bestaan.

Welk serum voor jouw huid?
Je kiest een serum dat bij je huidtype past en die het probleem aanpakt dat je wilt verbeteren. Zo zijn er serums die roodheid tegengaan, fijne lijntjes en rimpeltjes verminderen, de slappe huid steviger maken, of de huid of ouderdomsvlekjes oplichten.

Zijn er ook nadelen?
Door de hoge concentratie van stoffen, kunnen mensen met een gevoelige huid eerder last hebben van irritaties. En zeker als je een droge of ouder wordende huid hebt, dan is alleen het gebruik van serums niet voldoende. Je doet er goed aan om daarnaast ook een vochtinbrengende crème te gebruiken. Want vocht inbrengen doen serums niet.

Hoe breng je het aan?
Van serums hoef je maar heel weinig te gebruiken. Je kunt er voor kiezen om het dagelijks te gebruiken of tijdelijk als je denkt dat je huid dat nodig heeft.
Breng een paar druppeltjes aan op een schone en droge huid. Verdeel het over je huid en klop het er met je vingers in. Als het goed is ingetrokken, kun je daarna gewoon je vochtinbrengende crème aanbrengen.