Collageen stimuleren

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Haargroei
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Collageen stimuleren

De elasticiteit van je huid is afhankelijk van collageenvezels, die zich in de middelste huidlaag bevindt. Naarmate men ouder wordt neemt de productie van natuurlijk collageen af, meestal rond je 30ste, waardoor de veerkracht van de huid kan verminderen. Hierdoor ontstaan fijne lijntjes en oneffenheden.

Om het verouderingsproces te reduceren kun je de aanmaak van collageen stimuleren met huidverzorgingsproducten. VerbeterMijnHuid heeft diverse producten in het assortiment die een bijdrage kunnen leveren aan het stimuleren van collageen, waaronder: serums, maskers en ampullen.

Externe factoren die de collageenproductie kunnen afnemen

Er zijn verzorgingsproducten die de aanmaak van collageen stimuleren, maar je kunt daarnaast ook letten op je voedingspatroon. In vis, noten, zaden, vlees, fruit en groente die rijk zijn aan vitamine C kunnen de productie van collageen stimuleren. Eet gevarieerd, vermijd geraffineerde koolhydraten en voeding met veel suiker. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de collageenvezels beschadigd raken. Als het bindweefsel daalt in flexibiliteit en stevigheid worden rimpels en plooien in je gezicht eerder zichtbaar.

Andere boosdoeners van de afbreuk van collageenaanmaak zijn de zon en roken. Als je je huid (zonder SPF)  te lang blootstelt aan zonlicht kan uv-straling in je huid doordringen en je DNA beschadigen, waardoor de collageensynthese afneemt.

Rook je en wil je de aanmaak van collageen stimuleren? Probeer dan te stoppen met roken, want als je rookt krijgt je huid een minder goede doorbloeding en zorgt het in het bloed voor zuurstoftekort, waardoor je een grijze en doffe huid kunt krijgen. De sigarettenrook zorgt voor een toename van vrije zuurstofradicalen wat weer leidt tot een groei van cellen die collageen afbreken. Hierdoor ontstaan rimpels,, daarnaast zorgt het inhaleren voor rimpels bij de mondspieren.

Collageen stimuleren met verzorgingsproducten

De collageenvezels zitten in de dermis, daarom is het belangrijk als je collageen stimuleren wilt dat het product de diepgelegen fibroblasten bereikt. Met het product Medex Serum 30% Vitamice C is dit het geval, door de lipofiele eigenschappen wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd en verminderd het de afname. Dat is een win-win situatie!

De huidverzorgingsproducten voor collageen stimuleren in ons assortiment leveren allemaal een bijdrage aan een verbetering van de huid en bestrijdt fijne lijntjes en rimpels. Heb je vragen over een van onze producten of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op, ik voorzie je graag van een deskundig advies.