Tips voor de beste huidverzorging voor mannen en vrouwen

Weet je hoe een koortslip ontstaat en hoe je deze het beste kunt behandelen? En hoe ga je om met de jeuk veroorzaakt door de eikenprocessierups? Weet je wel zeker dat jouw huid voldoende beschermd is tegen zon? En van welk eten word je mooi? Hoe ga je huiduitslag te lijf? Op deze pagina lees je blogs over diverse onderwerpen die allemaal betrekking hebben op huidverzorging voor vrouwen én mannen. Benieuwd naar informatie die je nog niet kende en tips waar je nog niet van op de hoogte was? Bezoek deze pagina geregeld en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Want niet alleen goede producten zorgen voor een gezonde huid; een gezonde levensstijl is minstens zo belangrijk.

𝐖𝐞𝐞𝐬 𝐥𝐢𝐞𝐟 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐞 𝐡𝐮𝐢𝐝!

Eikenprocessierups: jeuk en huiduitslag

Eikenprocessierups: jeuk en huiduitslag

Sinds een paar jaar gaat er veel aandacht uit naar de eikenprocessierups. Vooral in het voorjaar en de zomer. Wat zijn die beestjes vervelend! Nou, misschien niet de eikenprocessierupsen zelf, maar wel de brandhaartjes van deze rups. Zodra je in contact komt met deze brandharen – en dat kan heel eenvoudig, want ze worden door de wind verspreid – kun je vervelende klachten krijgen. De voornaamste klachten zijn huiduitslag: jeuk en bultjes.

Lees meer
Huiduitslag: wat is het en wat kun je eraan doen?

Huiduitslag: wat is het en wat kun je eraan doen?

Rode vlekken op je huid, jeukende bultjes op je arm of ontstekingen rond de ogen: huiduitslag is meestal geen pretje. Naast dat je er flink last van kunt hebben omdat het jeukt of pijn doen, ziet het er ook niet prettig uit. Maar wat is huiduitslag eigenlijk, hoe ernstig is het en vooral; wat kun je eraan doen?

Lees meer
Huidverbetering begint bij jezelf!

Huidverbetering begint bij jezelf!

Als ik denk aan huidverzorging en huidverbetering, dan moet ik het toegeven: ik ben niet altijd even lief geweest voor mijn huid. Ik heb liggen bakken in de zon om een mooie bruine teint te krijgen en ik heb niet altijd de tijd genomen om mijn huid goed te verzorgen. Guilty as charged! Ik was jong en dacht er niet bij na; ik dacht dat het wel los zou lopen. Bovendien had ik geen probleemhuid dus ik had geen dringende reden om mijn huid te verzorgen. Maar nu is het toch tijd om mijn leven beteren. Het is nooit te laat om lief te worden voor je huid…

Lees meer