Tonicum

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Prijs
Sorteren op:

Tonicum

Een goede huidverzorging heeft drie belangrijke stappen.Allereerst is het belangrijk om de huid te reinigen met behulp van een reinigingsmiddel. Hiermee haal je de make-up eraf. De volgende stap is een tonicum of tonic (ook lotion of toner genoemd) gebruiken en de laatste is een hydraterende crème aanbrengen op het gezicht.
Vaak gebruiken we geen toner en concentreren we ons alleen op de reiniging en het aanbrengen van een crème.
Maar het gebruik van een toner is even belangrijk. Een zelfgemaakte gezichtstonic zonder alcohol zorgt voor het verwijderen van de restjes achtergebleven make-up en extra olie op het gezicht. Het verfrist de huid en herstelt de natuurlijke pH-balans van de huid.
Het is een geweldige aanvulling voor de huidverzorging voor diegenen die een vette huid hebben of verstopte poriën. Het zorgt er voor dat de poriën goed schoon worden gehouden, wat van belang is als je last hebt van acne.
Het is een leuke manier om actieve ingrediënten en huidherstellende stoffen, zoals antioxidanten en vetzuren toe te voegen aan bestaande producten.

Welke toner?
Vandaag de dag zijn er tal van producten die de markt overspoelen. De vraag is waarom we vertrouwen op chemische producten die de huid geen goed doen.
Conventionele tonics zijn meestal een chemische soep van alcohol, parabenen, gehydrogeneerde oliën, kleurstoffen en andere schadelijke stoffen. Deze stoffen zijn niet noodzakelijk om een mooie huid te krijgen.

Een goede toner, aan de andere kant, kan een waardevolle aanvulling op je dagelijkse huidverzorging zijn. Vooral als je problemen hebt zoals een droge huid, overtollige olie, gevoelige huid, acne of eczeem.
Gebruik alleen een tonic die de huid verwent met heilzame ingrediënten. Er is geen goede reden om eentje te gebruiken met irriterende stoffen ongeacht de claims op het etiket.

Toners op waterbasis, zoals een hydrolaat (ook wel hydrosol genoemd) bevatten heilzame ingrediënten en huidherstellende stoffen. Dit is de enige vorm die jou huid goed doen.
Er zijn verschillende hydrolaten, zoals neemhydrolaat of rozenwater die je kunt gebruiken als basis voor je tonic.

Toners voor verschillende huidtypen

Voor de vette huid: Als je een vette huid hebt, kan je liever extra voorzichtig zijn bij het kopen van tonics. Bijna zonder uitzondering, zullen ze beweren specifiek te werken voor de vette huid, maar zullen ze problemen veroorzaken.
Ze zijn een probleem, omdat de meeste tonics voor de vette huid irriterende stoffen bevatten die de huid beschadigen en juist de olieproductie stimuleren.
Het gebruik van de verkeerde toner op de vette huid zorgt garandeert voor meer olie, roodheid en eventueel een droge, schilferige oppervlak met een vette huid eronder.
De beste toners voor de vette huid bevatten ingrediënten die de oppervlakte van de huid herstelt, de huid gladder maakt, de poriën reinigt en de overtollige olie verwijdert.
Tijdens de zomer of in warmere klimaten is een goed geformuleerde tonicum een goed alternatief voor een crème (moisturizer) als je een vette huid hebt.

Voor de droge of gevoelige huid: Als je een droge of gevoelige huid hebt, gebruik je het liever niet, vanwege de drogende werking hiervan. Het laatste wat je wilt is de droge, gevoelige huid voorzien van irriterende stoffen die de huid nog droger of roder maken.
Maar de juiste tonic voor de droge of gevoelige huid kan een wereld van verschil maken. Het zorgt ervoor dat de crème die je aanbrengt na de reiniging veel beter wordt geabsorbeerd.
Wat is de oplossing? Een hydrolaat als basis voor een tonicum. Het bevat de juiste ingrediënten die helpen de huid te normaliseren. Het dagelijks gebruik van een hydrolaat zorgt voor een complete huidverzorging en zal de huid zuiveren en de vochtbalans op peil houden.