Verwarmend

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Verwarmend

Hoe stimuleer ik mijn doorbloeding?
U kunt de huid activeren door actieve werkstoffen aan te brengen. Vaak hebben deze een verwarmend karakter. Actieve werkstoffen uit een crème bijvoorbeeld. Ook is massage ontzettend goed voor de doorbloeding. U kunt 1 tot 2 keer in de week een peeling gebruiken die u roterend inmasseert bijvoorbeeld. Sporten zal ook de doorbloeding bevorderen. In onze behandelingen stimuleren we de doorbloeding in het gezicht, hals en decolleté. Dit kunnen we doen door middel van ons doorbloedingsmasker, micro needling, massage, warme/koude kompressen en actieve werkstoffen.

Een goed doorbloede huid betekent dat de huid gezond is met een goede stofwisseling!
Het bloed stroomt door bloedvaten en haarvaatjes in ons lichaam. Doorbloeding is een transportmiddel: is de doorbloeding overal optimaal in onze huid, betekent dat er goed getransporteerd kan worden in de huid. Bloed zorgt voor de aanvoer van zuurstof, die er voor zorgt dat er nieuwe huidcellen gevormd kunnen worden. Hierdoor kan de huid zichzelf sneller en beter repareren en beschermen. Ook transporteert bloed vitamines en mineralen die voor veel dingen van belang zijn: het geeft energie, herstelt en beschermt dankzij de antioxidante werking. Daarnaast worden afvalstoffen afgevoerd via de bloed- en lymfevaten, zodat deze het lichaam weer kunnen verlaten.

Couperose
Bij couperose heeft de huid te maken met verlamde of verzwakte kleine bloedvaatjes. De bloedvaten functioneren niet meer en blijven open staan. De bloedvaatjes hopen zich op met zuurstofarm bloed. Ze worden zichtbaar op de huid oppervlak.Couperose kan erfelijk zijn, maar kan ook door een levensstijl zijn ontstaan. Denk hierbij aan extreme temperatuur verschillen (sauna), alcohol, roken en het gebruik van pittig eten. Deze factoren kunnen dan ook de couperose bevorderen.Wanneer u last heeft van couperose, wil dit nog niet meteen zeggen dat u een gevoelige huid heeft.

Dichtgeslibde bloedvaten door roken
Door roken vernauwen de bloedvaten. Dit komt omdat ze verstoppen met de afvalstoffen uit sigaretten. Daardoor kan bloed niet meer goed transporteren door de bloedvaten wat een slechte doorbloeding oplevert. De huid zal dof van kleur worden en minder goed functioneren. Daarnaast kunnen de bloedvaten blauwpaars opschijnen in de huid.