Vitamine B

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Prijs
Sorteren op:

Vitamine B

Vitamine B complex is eigenlijk een verzamelnaam voor alle vitaminen B. Doordat het complex erg veel vitaminen bevat heeft het dan ook erg veel functies, zoals;
• Ze regelen samen de stofwisseling in je lichaam.
• Ze zetten vetten, koolhydraten en eiwitten om in energie. Dit helpt bij vermoeidheid, het vergroot je uithoudingsvermogen en geeft je een fitter gevoel.
• Ze helpen mee om je huid, nagels, zenuwen, ogen en haar gezond te houden.
• Ze houden je spieren en spijsverteringskanaal in een goede conditie en is nodig voor een goede werking van je hersenen, waaronder je geheugenfunctie en concentratievermogen.
• De vitaminen hebben ook een zeer positieve invloed op depressie, stress en geestelijke spanningen.

Vitaminen zijn hele belangrijke bouwstoffen voor je huid. Ze zorgen voor een snel herstel na beschadiging en beschermen de huid tegen allerlei aandoeningen. Vitaminen worden niet of nauwelijks door het lichaam zelf aangemaakt, maar zit gelukkig wel in veel producten

In teksten over cosmetica en cosmetische ingrediënten kom je steeds vaker de term ‘huidvitamines’ tegen. Ze worden omschreven als “onontbeerlijk”, “cruciaal”, van “primordiaal belang” en “essentieel”. En worden ook vaak aan cosmetische producten toegevoegd. Nu, welke zijn nu precies die ‘huidvitamines’ en hebben ze werkelijk die fantastische eigenschappen die hun vaak worden toegeschreven?

Is vitamine B3 onontbeerlijk voor een goede werking van de huid? Absoluut!
Het is bovendien zinvol om ze aan cosmetische producten toe te voegen aangezien de huid in staat is ze op te nemen en we zo de tekorten kunnen aanvullen. En die tekorten zijn er. Zeker gezien ons huidig voedselpatroon en onze huidige manier van leven.