Vitamine B3

Merknaam
Geslacht
Verbeterfase
Moment
Huidklacht
Gezichtsdeel
Huidtype
Productgroep
Lichaamsdeel
Transpiratie
Eigenschap
Acne
Ouderen
Huid en zon
Productvorm
Ons Advies
Prijs
Sorteren op:

Vitamine B3

Elke vitamine heeft zo zijn voordelen. Zo bevordert niacine, ook wel vitamine B3 genoemd, bijvoorbeeld de energieproductie in ons lichaam. Meer weten over niacine? Wat zijn de voordelen van vitamine B3?

Voordelen niacine
Niacine zit onder andere in graanproducten, groenten, vlees, vis, zaden en noten. Vitamine B3 heeft een aantal voordelen voor het lichaam:

– Het bevordert de energieproductie
– Het speelt een rol bij de aanmaak van vetzuren. Vetzuren hebben onder andere een positieve invloed op hart en bloedvaten, het geheugen en concentratie
– Het speelt een belangrijke rol bij de werking van het zenuwstelsel
– Het is van belang voor een gezonde huid
– Het draagt bij aan normaal psychisch functioneren
– Het werkt bij vermoeidheid

Vitaminen zijn hele belangrijke bouwstoffen voor je huid. Ze zorgen voor een snel herstel na beschadiging en beschermen de huid tegen allerlei aandoeningen. Vitaminen worden niet of nauwelijks door het lichaam zelf aangemaakt, maar zit gelukkig wel in veel producten

In teksten over cosmetica en cosmetische ingrediënten kom je steeds vaker de term ‘huidvitamines’ tegen. Ze worden omschreven als “onontbeerlijk”, “cruciaal”, van “primordiaal belang” en “essentieel”. En worden ook vaak aan cosmetische producten toegevoegd. Nu, welke zijn nu precies die ‘huidvitamines’ en hebben ze werkelijk die fantastische eigenschappen die hun vaak worden toegeschreven?

Is vitamine B3 onontbeerlijk voor een goede werking van de huid? Absoluut!
Het is bovendien zinvol om ze aan cosmetische producten toe te voegen aangezien de huid in staat is ze op te nemen en we zo de tekorten kunnen aanvullen. En die tekorten zijn er. Zeker gezien ons huidig voedselpatroon en onze huidige manier van leven.